У организацији Библиотеке „Србољуб Митић“ и Центра за културу Општине, у Малом Црнићу је читалачкој публици представљена прва књига о рату, реалности и сновима „ЏО“, младог писца из Црљенца, Игора Јовановића.

      Подршку овом књижевном ствараоцу својим присуством, поред родитеља и пријатеља пружили су и представници локалне самоуправе Малиша Антонијевић, председник Општине, Горанка Стевић, председница Скупштине општине, Топлица Ђорђевић, помоћник председника Општине и Драган Митић, заменик начелника Општинске управе.

      -Вечерашњи програм охрабрен је талентом учесника, енергијом организатора, а знак је поштовања према свима који кроз живот корачају душом, па тек онда умом… Јер када разум прати пут срца, тај пут је, сигурно, прави…..увек се све сведе на слике: речи, догађаји, емоције… Слике су те које остају да живе у нашим сећањима. Оне које видимо, доживљавамо, а највише оне које сами стварамо! Мало ко би могао боље пренети уметност стварања слике, јер права уметност увек се осети у грудима, у очима или стомаку. Уметност је као и сам живот – она радује и боли. Све је симболика дуализма…Па и сам назив овог романа „ЏО” представља супротност српског имена Јован, и изворног значења Бог је милостив…рекла је, поред осталог директорка библиотеке Данијела Божичковић Радуловић.

         О књизи су потпом говорили и у расправи учествовали млади историчар Марко Јакшић, професорка енглеског језика Анђела Наумовић, Урош Ранђеловић и аутор Игор Јовановић. У програму су учествовали студенкиња фармацеутског факултета Александра Николић, Татјана Миладиновић и Огњен Јовановић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content