Председник Општине Мало Црниће Малиша Антонијевић са сарадницима приредио је у Библиотеци  „Србољуб Митић“ традиционални  пријем за „вуковце“ и  ученике генерације школске 2018/2019. године. Том приликом поносним родитељима, наставницима, директоркама школа, а пре свега ученицима, најпре се обратила директорка Библиотеке Данијела Божичковић Радуловић:

-Завршили сте основну школу и добили ласкаво признање Вукову диплому. Само ви знате, колико је труда, рада, љубави и одрицања, претходило томе. Само ви знате шта ћете даље. Пратите своју звезду. Антоан де Сент Егзипери је у „Малом принцу“ рекао да звезде нису за све људе исте. За оне који путују оне су водичи“.

Задовољан резултатима на крају још једне школске године председник Општине Мало Црниће Малиша Антонијевић је подсетио на историјски значај догађаја на Видовдан, а потом честитао ученицима, наставницима и родитељима.

 – Самим тим што сте данас са нама, доказујете да сте на правом путу, на путу пре свега добрих, а затим и успешних људи. И никада не заборавите одакле потичу ваши корени, не стидите се одакле сте кренули. Србија је ваша земља, волите је и носите у срцу ма где били. Поштујте туђе, волите своје, поручио је председник.

 Носиоци Вукове дипломе у ОШ „Милисав Николић“ из Божевца су Татјана Миладиновић, Ангелина Младеновић, Јован Стојадиновић и Давид Топаловић. У ОШ „Дража Марковић – Рођа“ то су Андреја Стевић, а у ОШ „Моша Пијаде“  у Малом Црнићу Алекса Микић, Лука Ивић и Филип Стевић. Титулу ђака генерације понели су Ангелина Младеновић из Божевца, Алекса Микић из Малог Црнића и Андреја Стевић из Смољинца.

Носиоцима Вукове дипломе председник Општине поклонио је књиге, а ученицима генерације – таблете. Књиге им је даровала и Библиотека.

З.С.

Share.

Comments are closed.

Skip to content