Устаљена традиција кад је у питању почетак припрема ФК Младог радника, поштује се и овога пута. Прво окупљање и прозивка пожаревачког српсколигаша  одржана је 8. јула. Председник клуба Сенад Марић ради свом снагом да старт протекне успешно.

       -Кренули смо  са радом a шеф струке Звонко Муф je извршио прозивку и одржао први тренинг. У преговорима смо са неколицином наших бивших играча и чекамо њихов одговор. Жеља нам је да Пожаревљани опет виде своје љубимце у дресу Младог раадника. Уколико не пристану, имамо алтернативу. У контакту смо са неколико  клубова Прве и Супер лиге, да нам позајме играче, каже Марић,

       Актуелни су и одласци.

       Отишао је изврсни голман Владимир Савић који је задњих шест година био први чувар мреже. Потписао је за крагујевачки Раднички професионални уговор на две године. Преговарамо са једним голманом из Прве лиге Србије. Некима од играча из прошле сезоне смо се захвалили, једино нам је жао што нисмо могли да задржимо Жељка Тасића, који је прихватио понуду Слоге из Пожеге.

        После седмог места у претходној такмичарској сезони, овога пута  амбиције баш нису превелике.

      Свакако да желимо да вратимо стари сјај Младог радника, али морамо поступно то да радимо. Ако смо у минулој сезони били седми, сада би могли у првих пет. Немамо амбиције за сам врх. Потрудићемо се да направимо добру екипу за врх на табели, али не и за прво место. Ново првенство биће веома јако. Лига са 18 клубова  је најјача до сада. Уз Слогу из Пожеге, ту је Нови Пазар и то су главни фаворити. Поред њих су свакако опасна Трепча из Косовске Митровице и Слога из Краљева. Млади радник, ако буде пети, биће пун погодак, наглашава Марић.

        Од 1. јула ради  Школа фудбала, а од 8. јула и сениорски састав, па је  на Вашаришту као у кошници, што је од посебног значај јер је Млади радник спортски симбол града Пожаревца и његов највећи бренд.

                                                                                Текст и фото: Р.Сандић

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content