Марко Љубисављевић је матурант Пожаревачке гимназије на природно-математичком смеру. Комуникативан, отворен за нова искуства, нове људе и без страха од непознатог. Има велика очекивања за себе у будућности, упоран је, али и веома емотиван. Подршка је својим пријатељима и свакодневно учи нешто ново о њима. Добар је организатор и пријатељи га сматрају рођеним лидером. Такмичарски дух му је на високом нивоу и увек је за ферплеј. Интересују га други народи, њихове културе, обичаји и стилови живота. Воли да истражује свет из сваког могућег угла. Прати научна дешавања и задивљен је како цивилизација напредује кроз време, али га то у исто време и плаши, због злоупотребе науке. Током гимназијских дана највише је волео да учи математику, информатику и географију. Математику поштује као науку због опширности и комплексности. Она није нешто што свако може да научи. Увек је гајио  љубав према бројевима која је временом расла.

 Информатика је по Марку наука будућности и одушевљен је свим  достигнућима које су информатичари постигли и због тога жели да буде један од њих. У областима које га занимају, али и у језицима опробао се као такмичар. Био је учесник Националне географске олимпијаде на државном нивоу, такмичио се на Окружном такмичењу из математике и пласирао се на Окружно такмичење из српског језика. Француски језик и положен  ДЕЛФ на нивоу А1 су још један у низу Маркових успеха.

Душан Радовановић, наставник биологије рекао је о Марку:

-Марку сам имао част и задовољство да предајем само у четвртој години и морам да признам да сам на сваком часу уживао у начину на који се он, са лакоћом и јединственим шармом дотиче тема из свакодневног живота, повезујући их са онима из градива у једну логичну и нераскидиву целину. Марко је по мени прави представник не само свега онога што значи бити гимназијалац, ученик Пожаревачке гимназије, већ и прави представник своје генерације, јер се овде не ради само о једном интелигентном, вредном, бритком и свестраном ученику, који има пуно интересовања из најразличитијих области, а своје обавезе обавља савесно, прецизно и са лакоћом. У питању је један васпитан и добродушан млад човек, увек насмејан и ведар, расположен за разговор, дискусију и незаобилазно за шалу. Будући да бити комплетан за мене значи прећи пут од главе до срца и везато их у целину, за мене је Марко комплетан, целовит млад човек коме најискреније желим да дозволи свету да га упозна на начин на који сам га ја за дато време упознао и не сумњам да ће својим умом и духом ставити осмех на лице сваке особе која се нађе на његовом путу сазнања.

У слободно време Марко рекреативно игра тенис и одбојку. Самостално учи програмске језике, воли да слуша музику и да излази са друштвом. Љубитељ је Евровизије, серија и филмова. Научна фантастика и хорор омиљени су му жанр за читање. Воли и Националну географију и Марвелове стрипове. Себе види као студента Факултета организационих наука на ИТ смеру, затим као успешног програмера, вероватно у некој од западних земаља.

Миланка Мојсиловић, професорка математике рекла је о Марку:

-Марко је ведар, позитиван и увек расположен, како за рад, тако и за разговор на било коју тему ван редовне наставе Радознао, знатижљен, свеприсутан, насмејан и у учионици, и на ходнику, и у школском дворишту. Увек спреман и на шалу, али и на озбиљан приступ градиву који се обрађује. Омиљен ђак и друг на кога сте могли да се ослоните у сваком тренутку као и његови другови у одељењу. Марко би могао да буде и добар лингвиста, а био би добар у друштвеним наукама, као и у природним, управо захваљујући својој знатижељи. На крају је његов избор био математика и одлучио се да своје даље школовање настави на неком од техничких факултета. Марко, много среће и успеха на упису и факултету, а позитивна енергија ће увек бититвој заштитни знак.“

Маркови родитељи, Лидија и Будимир кажу да је њихов син пре свега веома дружељубив, комуникативан и свестран и да ужива у различитим активностима. Визионар је, амбциозан и има велике планове за будућност и родитељи су му на том путу велика подршка и подстрек. Велики мотив за Марков рад и успех су према њиховим речима поверење које су му увек указвали али и пажња са којом су пратили и слушали његова излагања.

Share.

Comments are closed.

Skip to content