Дворанско првенство Србије за млађе јуниоре одржано у суботу и недељу, 25. и 26. фебруара у Београду, донело је Маши Рајић два нова злата. Наиме, талентована чланица Атлетског клуба „Пожаревац“ у суботу  је у трци на 1500 метара доминирала испред Mejре Meхмeдoвић и Сaиме Mурић (обе чланице АК „Нови Пазар“)  и временом 4:26.23 постала шампион државе за млађе јуниоре на овој дистанци. Већ сутрадан, Маша је уверено и без напора у трци на 800 метара прва утрчала у циљ и временом 2:09.40 иза себе оставила Нaтaлиjу Груjић из „Црвeне звeзде“ и Сaњу Maрић чланицу панчевачког „Динама“.

Надметање одржано на Бањици било је последње у низу овосезонских такмичења у дворани и уз Машу на њему су боје Атлетског клуба „Пожаревац“ сјајно су бранили још и Јања Ранђеловић, Кристијан Стојановић и Огњен Јаковљевић.

Маша Рајић и Мирослав Јовановић

Када је о укупној овогодишњој сезони такмичења у дворани реч, Атлетски клуб „Пожаревац“ може се поносити успехом својих чланова који су у свој град донели чак седам одличја. Маша Рајић освојила је пет златних медаља, рачунајући старије јуниоско, млађе јуниорско и сениорско Првенство државе. Вељко Дом је на Првенству Србије на 800 метара освојио друго место и сребрну медаљу, док је на Првенству Србије за пионире Огњен Јаковљевић освојио брозану медаљу на 800 метара.

– У дворанским такмичењима пријатно је изненадио Огњен трећим местом у држави на 800 метара. Такође сјајан био је и Вељко који је свој таленат исказао вицешамионском титулом у категорији старијих јуниора, док су му за мало измакле бронзе на Првенству Србије за сениоре и то у тркама на 800 и 1500 метара. Нескромно је рећи да су за мене Машини резултати били очекивани. Иначе, сезона која је окончана донела је нови квалитет, првенствено због стазе на којој смо радили са такмичарима, говори тренер Атлетског клуба „Пожаревац“ Мирослав Јовановић.

                                                                         У СУСРЕТ СЕЗОНИ НА ОТВОРЕНОМ

Чланови Атлетског клуба „Пожаревац“ су јуче почели са новим тренинзима на прошле године отвореној стази „Јово Будимир“, а већ у марту тркаче очекује пролећна сезона на отвореном.

-Евидентно је да смо у зимској сезони остварили видни напредак и све наде фокусиране су најпре на крос, а потом и сезону на стази која почиње у мају. Наши тркачи учествоваће на свим надметањима у организацији Атлетског савеза Централне Србије и  Атлетског савеза Србије и надамо се још бољим резултатима, сазнајемо од тренера Милоша Илића.

Како смо у разговору са Јовановиће и Илићем сазнали, у Клубу су посебно поносни на резулатате Маше Рајић која има два државна рекорда у дворани и најбољи резултат на свету за млађе јуниорке до 18 година (U18) на 1500 метара од 4:25.19.

                                                                                                                   Влада Винкић

                                                                                                                   Фото: М.Илић и М.Рајић

Share.

Comments are closed.

Skip to content