На Градском стадиону, популарном пожаревачком Вашаришту, председник ФС РЗС, Бранко Стојаковић уручио је победнички пехар за освојено прво место капитену омладинске селекције српсколигаша Младог радника 1926, Матеји Јанковићу.

Млади пожаревачки фудбалери  тријумфовали су у такмичењу Друге омладинске Подунавско-шумадијске лиге у управо завршеној сезони 2020/21.Капитен Матеја Јанковић је одличан ученик Пожаревачке гимназије на природно–математичком смеру. Своју фудбалску каријеру почео је у пожаревачком ФК Пресингу, а играо је и за млађе селекције београдских клубова „Чукарички“ и Партизан као и за Земун. 

 -Почео сам да тренирам и учим фудбал са шест година. Имам право још ове сезоне да играм за омладинце, а већ наступам као стартер и у сениорском саставу српсколигаша Младог радника 1926. Ништа ми не пада тешко. Волим фудбал као и школу и све те обавезе, учење и тренинге, обављам без проблема. Као капитен омладинске селекције Младог радника 1926 имам одговорну дужност, а поред тога сам и први стрелац наше шампионске дружине, каже Јанковић.

Омладинска селекција ФК Млади радник 1926 је, освајањем првог места, стекла право играња од наредне јесени у сезони 2021/22. у Првој омладинској лиги ФС РЗС.

                                                                         Текст и фото: Р. Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content