2021-05-21T09:40:23+02:00 21. маја, 2021. 09:39 |

Медицинска школа у Пожаревцу: Трајање дуго 74 године

Свакe године на Дан сестринства и Дан великог светитеља Василија Острошког Медицинска школа у Пожаревцу прославља  Дан школе. У сенци пандемије, док још увек стрепимо за своје здравље и здравље наших ближњих, истовремено се радујемо сваком враћању животу који смо некад живели, свим манифестацијама које су нам значиле па макар све то било  и на кратко и само десети део оне стварности коју смо живели до скоро.

Дан школе обележе је радно, свечано и домаћински, у просторијама школе, са онлајн приредбом, промоцијом часописа,  изложбом радова ученице Катарине Маринковић…  Уручене су похвалнице ученицима за успешне пласмане на такмичењима и захвалнице запосленима који су припремали ученике за такмичења. Додељене су захвалнице и за изузетне резултате у раду и промоцију школе, допринос обезбеђивању квалитета рада школе, као и  за 10, 20, 30, 35 и 40 година преданог рада.

Награђени професори Медицинске школе

Била је ово прилика и за испраћај  у пензију, као и  кратак осврт на претходни рад у условима који нису били нимало лаки за медицинску струку.

Тина Капларевић

-Посебно смо поносни што смо у таквим условима успели да реализујемо 16 часова Здравствене неге 1 који су емитовани на РТС-у. Са великом одговорношћу и осећајем почаствованости, тог задатка се прихватила већина наставника Стручног већа здравствене неће, педагог школе Јелена Ђуровић и наставница информатике Марија Радосављевић, са задовољством истиче директорка Тина Капларевић и подсећа: 

-Пожаревачка Медицинска школа била је домаћин Општинског такмичења из Књижевне олимпијаде и језика и језичке културе и Међуокружног такмичења из хемије, а ученици ове школе  су имали запажене резултате на такмичењима из физичке културе, историје, физике, географије, књижевности и хемије. 

Успеси на спортским такмичењима:

Женска рукометна екипа – освојено 1. место на општинском, 2. место на окружном такмичењу, 1. место на међуокружном такмичењу, 6. место на Републичком такмичењу

Женска екипа у футсалу – 1. место на међуокружном такмичењу и пласман  на Републичко такмичење

Урош Петровић, 22, освојено 2. место на општинском онлајн такмичењу у рецитовању, у организацији Културно-просветне заједнице Пожаревца; освојено 1. место на окружном и међуокружном и 3. место на Републичком такмичењу из спортске гимнастике

Андрија Алексић, 34 – освојено 1. место на општинском појединачном школском првенству Централне Србије за ученике основних и средњих школа у џудо-у и 1. место на Републичком такмичењу

Петар Милошевић 1/1- 1. место на окружно, 2. место на међуокружном такмичењу из атлетике – Спринт на 100м и пласман на Републичко такмичење

Дарија Животић 1/3 – у оквиру такмичења из атлетике, освојено 3. место на окружном такмичењу у трци на 400 метара

-Када сумирамо претходну школску годину коју полако приводимо крају, можемо да будемо поносни на ентузијазам, рад и постигнућа и запослених и ученика. Искрено се надамо повратку  у устаљене дугогодишње токове рада са почетком наредне школске године, јер ће нам то омогућити стварање једног сигурног и подстицајног школског окружења, како за ученике, тако и за запослене, где се не учи само за оцене већ и за живот, додаје директорка Медицинске школе.

Професори који су снимали часове за националну телевизију

Током маја Медицинска школа најављује:

  • Промоцију новог сајта
  • Онлајн промоцију профила 
  • Дан отворених врата
  • Час хемије и зубне технике за најмлађе