Санела Којић и Првослав Мошић председник Удружења „Љубимац“

У Пожаревцу је данас представљен програм 38. Међународне изложбе ситних  животиња „Љубимац 2018.“ Како је овом приликом истакао Првослав Мошић, председник Удружења „Љубимац“, овогодишња манифестација окупиће око 700 излагача са 10.000 експоната, што представља импозантне бројке, док учешће, уз домаће, узимају излагачи из Румуније, Бугарске, Македоније, Босне, Мађарске, Аустрије, Хрватске и по први пут – из далеке Шведске.

Активности везане за Изложбу почињу у четвртак 30. августа када ће се у хангару крај Сточне пијаце обавити пријем експоната, док ће у поподневним часовима бити обављено оцењивање. По традицији, исте вечери у ресторану „Хиподром“ одржава се „Ноћ Љубимца“ и додела призања. Други дан манифестације почеће проглашењем шампиона по расама, док је отварање изложбе ситних и украсних животиња, цвећа и домаће радиности у 11,00 часова, од када ће посетиоци имати прилику да виде богатство разноврсноти фауне и флоре које негују чланови Удружења „Љубимац“. Свечано отварање пратиће и богат фолклорни програм.

У суботу 1. септембра на истом простору од 11,00 часова по први пут  ће се одржати Ревија дечијих љубимаца, на којој ће најмлађи имати прилику да представе своје кућне љубимце, а сваки мали излагач бити – награђен. Последњег дана 38. Међународне изложбе „Љубимац 2018“ од 4,00 до 14,00  одржава се традиционална берза експоната, највећа али и јединствена на нашим просторима.

Овогодишња манифестација одржава се уз велику помоћ Града Пожаревца, Туристичке организације и једног броја јавних предузећа и предузетника, док је генерални покровитељ Фабрика „ГЕБИ“ из Чантавира.

В.Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content