2018-12-10T12:05:46+01:00 10. децембра, 2018. 12:05 |

МЕЂУНАРОДНА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА: Костолац на платну

Костолац је протеклог викенда био инспирација бројним сликарима који су се у овај рударски град упитили из разних делова Србије и света поводом Међународне ликовне колоније „Костолац на платну“.   

Отуда се у Дому омладине окупило двадесетак сликара. Након два стваралачка дана, 8. и 9. децембра, настало је четрдесет дела.

Уметнике су угостили председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски и директорка Културно – спортског центра „Костолац“ Јелена Шаманц. Како су најавили, ова сликарска дела биће изложена у јануару, поводом обележавања Дана Градске општине.

Колонију је отворио председник Градске општине Серџо Крстаноски, указавши на значај оваквих окупљања. Посебно је нагласио важност уметничких дела која остају као сведочанство догађаја, људи, утисака и доживљаја датог тренутка и времена.  

Том приликом је испред КСЦ „Костолац“, директорка Шаманц, указала на то да је ово манифестација коју ће радо уврстити у календар редовних дешавања, са надом да ће постати традиционална.

Ову Међународну ликовну колонију организовали су Културно – спортски центар „Костолац“ и Удружење ликовних  стваралаца „Ђура Јакшић“ из Пожаревца, под покровитељством Градске општине Костолац.