2019-12-02T12:46:01+01:00 2. децембра, 2019. 12:44 |

МЕЂУНАРОДНА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА У ОШ „КРАЉ АЛЕКСАНДАР ПРВИ“ У ПОЖАРЕВЦУ: Палета Ђуре Јакшића

У организацији Удружења ликовних стваралаца „Ђура Јакшић“ и Основне школе „Краљ Александар Први“ у Пожаревцу, протекле суботе, у просторијама ове образовне установе одржана је трећа по реду Међународна ликовна колонија под називом „Палета Ђуре Јакшића“.

Свој уметнички таленат и креативност, осликавајући сликарска платна кистом, показало је 47 младих сликара, ученика свих пожаревачких школа, као и десет одраслих уметника.
Тема овогодишње колоније била је „Наша школа из маште“, међутим учесници су и поред тога, могли да сликају по сопственом нахођењу.

        Учесници колоније

Светлана Покрајац, професорка ликовне културе у ОШ „Краљ Александар Први“ истакла је да су талентована деца, уметничка дела стварала заједно са еминентним сликарима од којих су могли да добију и одређене савете у вези технике рада, колорита…

Директор Школе Горан Сегер захвалио се свима који су подржали ову активност и додао да се кроз реализацију оваквих програма, ученици друже, размењују искуства, стичу нова пријатељства.

Габријела Вујић, наставница ликовне културе у ОШ „Стефан Дечански“ у Београду, чланица је УЛС „Ђура Јакшић“, које успешно годинама уназад ради под руководством Снежане Милошевић. Како је рекла, уметници се радују сваком наредном дружењу са младима.