Последња седница Скупштине општине Кучево којом је председавао Бранко М. Кецман, одржана је у петак. Дискутовало се и одлучивало о 19 актуелних питања битних за даље функционисање општине и живот и рад грађана Кучева и припадајућих насеља.  Према речима председника Скупштине Бранка М. Кецмана, који се по завршетку седнице обратио новинарима, једна од најважнијих одлука донетих на овом заседању је она која се односи на отуђење непокретности јавне својине, конкретно катастарске парцеле на којој је тренутно бувља пијаца. Отуђење парцеле извршено је непосредном  погодбом без накнаде.

Ради се о простору на коме ће за пар месеци бити подигнут објекат, мегамаркет компаније „Каструм“, који ће по речима председника у прво време запошљавати 15 до 25 људи. 

Ова седница Скупштине памтиће се и по одлуци  којом је Кучево, после Пожаревца постало друга по реду локална самоуправа у браничевском округу у којој је формирана комунална милиција.

-Овом одлуком желимо да решимо комуналне, односно  проблеме који се тичу уређења града, а који у нашиј средини егзистирају деценијама. У вези са овим настојањима је и доношење одлуке на овој седници којом уводимо наплату услуге паркинг сервиса у граду. Жеља нам је наиме да град добије паркинг службу, да се уведе ред у саобраћај, да се зна где возачи могу да паркирају своја возила и да притом не ометају кретање грађана, истакао је на конференцији председник Кецман који се осврнуо и на доношење одлуке о изменама и допунама Пословника Скупштине које су биле неопходне због усаглашавања овог општинског документа са  законском регулативом  која се односи на родну равноправност.  

Одборници су овом приликом закључили да се приступи изради Плана развоја Општине од 2022, до 2030. године.  Зато што 2017. Кучевљани нису имали овај плански документ, били су лишени могућности да аплицирају за средства и донације код надлежних министарстава.  Сада су поступак о изради и доношењу Плана развоја у наредних осам година започели на време  тако да се надају да ће овај посао комплетно завршити до краја 2021. и да ће у следећој години моћи да рачунају на веће донације. 

Од осталих одлука донетих на овом заседању председник је поменуо оне које се односе на оперативне планове за заштиту и спасавање и за одбрану од поплава на водотоковима другог реда.

                                                                                                                                                         Р.Н.

Share.

Comments are closed.

Skip to content