2021-01-02T12:51:23+01:00 2. јануара, 2021. 16:00 |

Меридианова прича о хуманости

ШИРОМ РЕГИОНА ОСМЕСИ У ТЕШКИМ ТРЕНУЦИМА

Нова година је стигла, а цела Србија и даље са дивљењем прати надљудске напоре медицинара да у условима пуне оптерећености капацитета и празника успевају да под контролом држе даље ширење вируса.
Као и небројено пута, помоћ им је стигла од kompanije Meridian, водећег европског концерна за приређивање игара на срећу, који је тако наставио десетомесечну кампању помоћи српском здравству.
Даноноћно пратећи епидемиолошку ситуацију у целој земљи, тим Меридиана посетио је Институт за рехабилитацију у Младеновцу.
Ова здравствена установа део је ковид система у којој је смештено 180 заражених пацијената и с обзиром да су смештајни капацитети исцрпљени, запослени у Меридиану уручили су донацију у виду преко потребних болничких лежајева. На тај начин ће се омогућити даљи пријем пацијената са критичном клиничком сликом и олакшати рад лекарима и медицинским сестрама који већ месецима не знају за предах, одмор или слободан дан.
„Институт у редовним околностима функционише и као научна база Медицинског факлутета и годишње хоспитализује више од 2.000 пацијената, а капацитети су и иначе попуњени са више од 90 одсто, па нам донација Меридиана заиста пуно значи како бисмо нормално фукнционисали и пратили и оне клиничке случајеве који се не односе на корона вирус“, речи су начелника Института, др Мојсија Анђића.
Донација Институту за рехабилитацију део је велике Meridianove приче о хуманости, у оквиру које су волонтери ове компаније обишли више од 80 градова и општина Србије и донирали вишемилионску помоћ у новцу, медицинској опреми и другим потрепштинама.