У прошлом броју листа обавестили смо читаоце да у Пожаревцу нема меса. Ретко се у којој месарници, после седмојулских празника, могло наћи свињско, а још ређе јунеће месо.
Ових дана месарнице су поново снабдевене свежим месом и прерађевинама. Прошлог петка, Савет за привреду Скупштине општине разматрао је стање настало несташицом меса, као и захтеве произвођача за новим, вишим ценама. Оцењено је да су захтеви реални, јер су по ранијим ценама произвођачи, у првом реду МИП, као највећи снабдевач месом Пожаревца и околине, губили на сваком килограму продате робе.
Свињско месо је поскупело са 18,50 динара по килограму на 21 динар, а цена јунећег повећана је са 20 на 22,20 динара. Кобасице и други сухомеснати производи поскупели су, у просеку, за десет посто.
Сматра се да ће по овим ценама град са околином бити уредније снабдевен, мада произвођачи тврде да им цена за јунеће месо и даље не одговара, јер је нижа од производне.