О досадашњим и тренутним активностима као и плановима за наредни период Месног одбора Српске напредне странке у Костолцу, на конференцији за медије говорили су повереници Милена Церовшек и Серџо Крстаноски. Церовшек је у обраћању најавила скоро формирање Општинског уместо Месног одбора СНС у Костолцу. Нова организациона форма дала би Одбору више самосталности у раду, а заслужена је бројем и активношћу чланства. Месни одбор СНС у Костолцу има 1200 чланова, рекла је Церовшек и додала:

-Од оснивања до данас Српска напредна странка је иницирала и реализовала низ акција у оквиру уређења и чишћења Костолца, такође се укључивала и хуманитарне акције. Планирамо да наставимо са радом и организовањем акција на територији Градске општине Костолац.

Чланови странке су учествовали у акцији уређења Острова уочи манифестације „Остоваћки бећарац“, у сређивању плаже „Топољар“. Ова акција биће настављена уређењем спортских терена на костолачком купалишту и чишћењем траве из воде. Церовшек је најавила и отварање нових просторија странке у Костолцу као и ангажовање чланова на њиховом уређењу. Будућност СНС-а, како је рекла, види у обимнијем ангажовању, пре свега младих:

-Очекујемо да ће СНС привући још више младих, а желимо да се ангажује и више жена. Одбор СНС-а из Костолца је активно учествовао у свим акцијама Уније жена Градског одбора СНС Пожаревац. Планирамо и да наш Одбор у скорије време формира своју организацију Уније жена која би се бавила питањима здравства и социјалне заштите.

СНС НАЈОДГОВОРНИЈИ ЗА КОСТОЛАЦ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Месни одбор Српске напредне странке у Костолцу планира низ нових активности током лета на уређењу града и учешће у организовању културних и спортских манифестација, потврдио је на конференцији за медије повереник Серџо Крстаноски рекавши да странка која је освојила 63 одсто гласова на последњим изборима, има и највише одговорности:

-Планирамо акцију уређења градског парка, фарбање канти и стубова  за расвету, кошење траве, сакупљање смећа и сређивање  једног  спортског терена  у Партизанској  улици. Поред акција везаних за сређивање, уређење и чишћење Костолца, МО СНС  предвиђа и велики број културних, спортских и уметничких активности поводом „Костолачког лета“. Захваљујући  „Центру за културу“ последњих неколико година Костолац је  препознатљив  и по културним манифестацијама што представља туристички потенцијал наше Градске општине . Издвојио бих посебно „Фестивал цвећа“, „Фестивал спорта“,  „Костолачки котлић“, изложбу олтајмера,  костолачки полумаратон као и  пливачки маратон.

Крстаноски је навео и да су у ове активности, осим активиста МО Костолац, укључени и чланови сеоских месних одбора у Старом Костолцу, Петки, Острову и Кленовнику.

                                                                                                                       Д. Д.

Share.

Comments are closed.

Skip to content