2019-12-03T09:09:26+01:00 3. децембра, 2019. 09:09 |

МЕШОВИТИ ХОР ЦЗК ПОЖАРЕВАЦ: Професионалност на основама ентузијазма

Након паузе дуге више од три деценије на иницијативу Љиљане Ракић Бошковић под куполама Центра за културу Пожаревац поново је отпочео са радом Мешовити хор. Први наступ Хор је имао у оквиру Новембарских дана културе у целовечерњем програму „Милени у част“ на коме је уз Градски оркестар „Гвардија“ са посебно изабраним мелодијама наступио поводом 110 година од рођења Милене Павловић Барили.

– Центар за културу града Пожаревца дуже од пола века представља место које окупља љубитеље уметности и ствараоце свих генерација и упркос савременим тенденцијама и добу примата телекомуникација, Центар је и данас остао култно место за све људе отвореног ума и добрих идеја. Из свега тога проистекла је идеја – а по благослову Његовог преосвештенства владике Игнатија, подршци Града, сагласности директорке госпође Галине Перић и некадашњег диригента Војислава  Петковића поново је покренут рад Мешовитог хора, говори  Љиљана Ракић Бошковић, која је као руководилац организовала аудиције, а након тога и одабир тридесетак талентованих суграђана који су се нашли у постави Мешовитог хора.

За релативно кратак временски период, Мешовити хор је у свој репертоар поставио, жаргонски речено, шаренолики репертоар примамљив свим генерацијама љубитеља ове врсте музичког изражавања а  пробе се одвијају три пута недељно.

– Како Центар за културу Пожаревац организацијом великих културно-уметничких дешавања у граду, између осталог доприноси  неговању културних и традиционалних вредности,  циљ нам је да се међусобно  препознамо као професионални  ауторитети и заједнички активно делујемо у домену едукације публике и даљем обликовању њених културних навика и потреба. Са друге стране, Хор би требало да буде синоним за ентузијазам, квалитетан рад као и међусобно дружење својих чланова, закључује  Љиљана Ракић Бошковић.

В.Винкић