Нересница, село у општини Кучево, прошле недеље угостило је учеснике Михољских сусрета села, манифестације чији је организатор била локална самоуправа, а покровитељ Министартсво за бригу о селу.

Учествовало је седам месних заједница, а Игре је отворио председник Општине др Иван Рајичић, који је, поздрављајући учеснике, истакао значај размене позитивних искустава, неговања такмичарске традиције и обичаја људи кучевачког краја. 

Такмичило се у више спортских, културних и визуелних дисциплина, а најбољим учесницима додељене су награде.

Свим који су се такмичили уручене су захвалнице за учествовање: то су месне заједнице Раденка, Турија, Нересница и Каона, Културно – уметничко друштво „Штуле“ Волуја, Шаховско удружуње „Пек“ Волуја, Удружење „Сребрне царице“ Кучајна, КУД Нересница, Дечија фолклорна група из Раденке, Михајло Маријановић, Новица Ђођевић, Власта Бачиловић, Општина Кучево, Спортски Савез Опшине Кучево, Туристичка организација Општине Кучево и ЈКП Кучево.

Најлепше уређен штанд имала је Месна заједница Каона, друго место у овој категорији такмичења освојило је Удружење „Сребрне царице“ из Кучајне, док је на трећем месту Месна заједница Раденка.

Најбољи културно – уметнички програм извело је КУД „Штуле“ из Волује, друго место припало је Дечијој  фолклорној групи из Раденке, а треће  Михајлу Маријановићу из Турије.

Пастирски вишебој – такмичење у традиционалним играма одвијало се у три дисциплине. У скоку у даљ победила је Раденка резултатом 2,16, друга је Нересница са 1,20. Раденка је такође победник и у дисциплини „Рука кантар има“ док се на друго место пласирала Нересница. И најзад, домаћин игара, Нересница, победник је у дисциплини надвлачења конопца.

Фото: сајт општине Кучево и Национални савет Влаха

Share.

Comments are closed.

Skip to content