2020-01-01T13:01:29+01:00 1. јануара, 2020. 13:01 |

Милена Церовшек, председница Скупштине ГО Костолац: Успешно уз подршку сарадника

Оцењујући резултате рада на крају 2019. председница Скупштине Градске општине Костолац Милена Церовшек, на конференцији за медије истакла је да је година била успешна и да је Скупштина радила у складу са законом и поштујући Статут и Пословник о раду. Инцидентних ситуација није било као ни блокада у функционисању.

 -Нагласила бих да су за квалитетан рад Скупштине ГО Костолац, били неопходни и добри сарадници. Задовољсто ми је да сам током 2019. године сарађивала и радила управо са таквим људима. Сваком скупштинском заседању претходио је састанак са шефовима одборничких група, што нам је у суштини олакшало рад, рекла је председница  и додала да су све скупштинске одлуке донете великом већином одборничких гласова.

             Церовшек је подсетила да је од преузимања обавезе председнице отворила врата за непосредне сусрете са грађанима. Биле су то прилике да се председница упозна са проблемима али и предлозима и сугестијама грађана поводом одређених питања. Она је подсетила да су врата њеног кабинета за грађане отворена сваке среде од 09:00 до 13:00 часова.

 Током 2019. године, Скупштина Градске општине Костолац одржала је 10 седница на којима је усвојила бројне акте, од којих су најзначајнији Статут и Пословник о раду као и одлуке које се односе на Статут и буџет. Крајем године усвојен је буџет за 2020. године са финансијским плановима. Костолачка Скупштина је одлучивала и о 18 решења која су се углавном односила на именовања и разрешења председника, заменика, чланова скупштинских комисија, савета и чланова Већа. Усвојена су и три извештаја: о извршењу буџета за период од 1. јануара до 30. јуна 2019. и о извршењу буџета од почетка године до 30. септембра. Пред одборницима је био и извештај о раду Управе Градске општине Костолац за 2018. годину који је добио зелено светло.

На крају конференције Церовшек је честитала суграђанима наступајуће празнике:

„У нади да ћемо заједно остварити зацртане циљеве и Градску општину Костолац учинити бољим местом за живот, грађанима желим пуно здравља, среће и успеха, лепих тренутака, радости, али и снаге за превазилажење нових изазова.“