Пожаревљанка Милена Милетић представљала је репрезентацију Србије на Европском првенству у бикини фитнесу, одржаном од 5. до 9. маја у Шпанији. Ова талентована седамнаестогодишњакиња, иначе ученица другог разреда Пожаревачке гимназије за само месец дана освојила је све што се могло освојити у том периоду.На Европском шамионату у граду Санта Сусана у конкуренцији 12 јуниорки до 164 центиметра висине, Милена  је освојила сребрну медаљу за Србију, док је у категорији сениорки ушла у топ 10.

-После три године тренирања први пут сам наступила априла ове године на квалификационом турниру у Чачку, где сам у категорији бикини фитнес јуниора  завредела златну медаљу. На истом такмичењу окушала сам се и у сениорској конкуренцији, где су ми конкуренткиње биле изузетно искусне и квалитетне такмичарке из целе Србије и ту сам изборила треће место. Публика је била фасцинирана мојим наступом, људи из Савеза су били одушевљени и изненађени, јер Бодибилдинг клуб „Core fitness“ у којем тренирам, до сада није био познат на нивоу Србије, истиче Милена Милетић.

  ПРОФЕСИОНАЛАЦ

Уследио је позив од стране челних људи Савеза да Милена представља  репрезентацију Србије на Балканском првенству  у Књажевцу, што је она оберучке прихватила и забележила невероватан успех. Освојила је четири злата.

-У конкуренцији 250 такмичарки из девет земаља у обе конкуренције освојила сам четири злата. Најпре ми је припало прво место у јуниорској конкуренцији, као и у апсолутној јуниорској категорији. Истог дана, наступам и у сениорској конкуренцији где понављам истоветан резултат као код јуниорки и освајам још два прва места и постајем балканска шампионка у бикини фитнесу. Том приликом председник Светске федерације уручио ми је про карту, која представља звање професионалца. Куриозитет је што сам ја то звање добила већ после другог такмичења, а познато је да су у свету бодибилдинга потребне године рада како би се то звање завредело.

Последње такмичење на ком је ова млада Пожаревљанка наступила, био је Куп Србије, 16. априла у Београду. Била је најуспешнија и у јуниорској и у сениорској конкуренцији и тако постала шампионка Србије.

  РАД У ТЕРЕТАНИ

Говорећи о својим почецима, Милена каже да је почела да тренира у теретани са 14 година на наговор другарица. Врло брзо је заволела цео тај процес, што је запазио тренер Александар Трајић.

-Тренер је приметио да сам дисциплинована и да волим да тренирам. Предложио ми је да имам праксу у теретани, тако да сам почела да му помажем око тренинга. Људима се свидео мој начин рада у теретани, тако да сам од септембра добила своје термине и почела да радим са девојкама. Током припрема за такмичење тренирам два пута дневно. Јутро започињем кардио тренингом, брзим ходом или трчањем, а поподне имам двочасовни тренинг са теговима.

 Откако је почела да се такмичи, Милена нема много слободног времена, потпуно је фокусирана на тренирање и такмичење. Најпре ме у мају очекује Европско првенство у Шпанији где се надам добром пласману, а касније у октобру и Светско првенство. Иначе, бикини фитнес категорија је најслабија у смислу мишићне масе и ту се оцењује женственост, маса, изглед, фризура, шминка, костим, боја, понашање на бини, пропорција тела. Генетика је доста битна, као и таленат за позирањем, јер без озбира на грађу и изглед, уколико не знате да то представите на добар и квалитетан начин, то није довољно за значајнији резултат. 

Милена каже да јој највећу подршку пружају родитељи и тренер, као и  Спортски савез Града Пожаревца.

                  Д. Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content