2020-07-18T10:29:50+02:00 18. јула, 2020. 10:29 |

Милион евра за туризам бесповратно из ЕУ

Све до 21. јула заинтересовани приватни субјекти који послују у туристичком сектору, међу којима су Град Пожаревац, Велико Градиште и Голубац, могу конкурисати за бесповратна средства ЕУ у оквиру Пројекта  #EUzaTebe – „EУ за културно наслеђе и туризам“. 


Реч је о пројекту усмереном на развој туризма као значајног привредног потенцијала за подстицање економског развоја источне Србије и Доњег Подунавља. Финансирају га ЕУ, суфинансира немачко Савезно министарство за економску сарадњу и развој (BMZ), а спроводи GIZ.

Укупна вредност средстава која се расподељују је милион евра, а основни циљ програма је превазилажење економских последица пандемије Ковид-19 кроз пружање подршке локалном приватном сектору, побољшање квалитета туристичких услуга и промоцију региона као безбедне  и атрактивне туристичке дестинације.

За доделу средстава могу конкурисати кандидати из 12 градова и општина:  Бољевац, Бор, Голубац, Кладово, Књажевац, Мајданпек, Неготин, Пожаревац, Смедерево, Сокобања, Велико Градиште и Зајечар.