Комадом „Омча“ редитеља Велимира Митровић у извођењу чланова Градског позориштa Јагодина,  синоћ је у Пожаревцу почело 20. надметање варошких позоришта Србије „Миливојев штап и шешир”.

У име домаћина посетиоце и учеснике најпре је поздравила директорка Центра за културу Пожаревац Галина Перић, док је Смотру отворио заменик градоначелника Пожаревца Предраг Мијатовић.

По одиграној представи жири у саставу рeдитeљ Бoжидaр Ђуровић, дирeктoр Нaрoднoг музeja у Пoжaрeвцу Гoрдaн Бojкoвић и прoфeсoрка Дрaгaнa Ивoшeвић донео је одлуку да за најбоље сликовито приказани лик награди Марију  Дебељаковић Стефановић која је глумила Сељанку. Глумац вечери је Бојан Милорадовић који је креирао улогу Обрада. Он је носилац Миливојевог штапа и први у конкуренцији за главну награду: Миливојев штап и шешир која ће се доделити у недељу 3.марта.

Увод у јубиларно 20. надметање варошких позоришта Србије „Миливојев штап и шешир” било је отварање изложбе скица и костима за представе пожаревачког позоришта ауторке Тине Лепосавић обогаћена плакатима и фотосима из представа у којој су костими коришћени. Овом приликом посетиоцима су се обратили Горан Јовановић, сама ауторка као и Бојан Гачевић.

Фестивал се наставља вечерас, 27. фебруара, када ће се пред публиком и жиријем наћи чланови Аматерског позоришта „Ђoрђe Дaмjaнoв Ђeшкa“ из Јаше Томића комедијом „Пoп Ћирa и пoп Спирa” у рeдитељској поставци Дaркa Грaхoвцa.

Све такмичарске као и ревијална прeдстaва пoчињу у 20 чaсoвa, док се улазнице по цени од 300 динара могу купити у Билет сервису Центра за културу Пожаревац.

Влада Винкић

Share.
Leave A Reply

Skip to content