2018-02-25T22:25:55+01:00 25. фебруара, 2018. 22:15 |

МИЛИВОЈЕВ ШТАП И ШЕШИР У ПУНОМ ЈЕКУ

Вечерас, трећег дана четрнаестих  Аматерски глумачких свечаности „Миливојев штап и шешир”, „Театар пет“ из Београда представио се  „Затворским блузом“ Зорана Ракића који је и режирао комад. Овом приликом награду за специјалну креацију освојио је Александар Даниловић, док је глумцем вечери проглашен Саша Вукић за улогу шефа Костића.  

 

Чланови жирија

Подсећања ради, завесу Сусрета варошких позоришта Србије подигло је Градско позориште „Абрашевић“ из Ваљева легендарном представом Душана Ковачевића „Маратонци трче почасни круг“ коју је режирао Мирослав Трифуновић.  Жири фестивала, кога чине Вера Зарић-Митровић, директорка Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ у Пожаревцу, Весна Пејић, професор разредне наставе и Слободан – Боба Степић, професионални глумац, донео је одлуку да за сликовито приказани лик награди Бранка Антонића.  Глумац вечери и конкурент за главну награду Смотре је Љубивоје Бубе Марковић, за улогу Лакија. У суботу, је на великој сцени Центра за културу Позориште града домаћина „Миливоје Живановић“ извело комедију „Идемо у лов“ Жоржа Фејдоа. Имајући у виду да је премијера овог комада у режији  Синише Станковића била одложена због болести глумца, ово је бити и њено прво извођење. Стручни жири је за сликовито приказани лик наградио Синишу Станковића, који је тумачио улогу Касања, док је глумац вечери и добитник реплике Миливојевог штапа Валентино Ољача, који је тумачио улогу Морисеа.

Сутра од 20,00 часова на програму је комад Владимира Ђурђевића „Не играј на Енглезе“ у режији Петра Митића ансамбла „Temple of Art“ из Јагодине.