Министар без портфеља у Влади Србије задужен за унапређење развоја недовољно развијених општина Новица Тончев потписао је у Нишу уговоре о додели бесповратних средстава за Програм подршке унапређења развоја изразито недовољно развијених општина, у износу од 245 милиона динара.

На конкурс су се пријавиле 44 општине са 130 пројеката, а средства за реализацију добило је 38 општина и то за област унапређења локалне комуналне инфраструктуре и активности предузимања мера у циљу смањења сиромаштва.

Председник Општине Жабари Јован Лукић потписао је уговор вредан 5,3 милиона динара са министром Тончевим, за опремање Јавног комуналног предузећа „Комуналац“. У оквиру пројекта биће набављен мини багер са неопходном пратећом опремом.

Овом приликом министар је подсетио да његов кабинет трећу годину организује јавни позив за локалне самоуправе из четврте категорије, како би се осигурао континуитет у напретку и константно радило на унапређењу услова живота. Он је додао да је сарадња са председницима општина на високом нивоу и да побољшање стандарда и убразан развој нису само прича, већ реалност.

Share.

Comments are closed.

Skip to content