2021-02-04T10:14:01+01:00 4. фебруара, 2021. 10:14 |

Министар Ружић у Пожаревцу: Почетак доградње Дома на Тулби

Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Србије, Бранко Ружић је заједно са градоначелником Пожаревца Сашом Павловићем и директором Пољопривредне школе „Соња Маринковић“ Видојем Вукашиновићем у среду, 3. фебруара симболично означио почетак доградње Дома ученика на Тулби. Доградњом објекта поред ђачког ресторана обезбедиће се простор за хладњачу и радионице за прераду млека и меса и на спрату изнад, нових 11 соба за смештај 40 ученика.

Средства за доградњу и адаптацију у износу од 110 милиона динара обезбедило је Министарство просвете, науке и технолошког развоја. Обраћајући се поводом почетка радова, потпредседник Владе Србије и министар просвете Бранко Ружић је најавио:

-Нови анекс, са мултифункционалном салом, кухињским простором и смештајним капацитетом треба да буде завршен за добробит образовног процеса деце и практичне наставе која ће се овде одвијати. Влада Републике Србије као један од својих главних приоритета поставила је развој услова за што боље образовање што је услов за научнотехнолошки развој. То је кичма развоја сваког друштва и привреде. Важно је да са оваквим циљем морамо да имамо у виду важност синергије Владе Србије и јединица локалне самоуправе. Зато и дугујемо захвалност Граду Пожаревцу и градоначелнику због чињенице да је та сарадња заиста успешна.

Министар Ружић је између осталог додао да се овим пројектом одговара на захтеве заинтересованих ученика за смештај и стицање знања и да ће омогућити идеал да образовање постане доступно свима.

Градоначелник Саша Павловић је истакао да је Пожаревац пример како се сталним улагањем у школске установе омогућава напредак образовања и да се при томе подједнако третирају објекти у градским и сеоским насељима:

-Подједнако мислимо на школске објекте у градским и сеоским месним заједницама и одлучни смо да свима пружимо исте услове образовања, а самим тим и останка на огњишту.

Градоначелник је Пољопривредну школу са домом ученика „Соња Маринковић“ издвојио као „веома успешну која је остварила изузетне резултате на пољу подизања образовања“ и захвалио Министарству просвете, науке и технолошког развоја које је преко Банке за развој Савета Европе обезбедило средства за доградњу Дома ученика на Тулби.