2021-08-08T15:41:15+02:00 8. августа, 2021. 15:40 |

Министар Стефановић посетио Центар за обуку копнене војске

Центар за обуку копнене војске у Пожаревцу посетио је потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић. Овом приликом министар се детаљније упознао са програмом обуке војника на добровољном служењу војног рока и полазника курса слушалаца резервних официра, професионалних војника на додатном оспособљавању, као и полазника Основног курса за подофицире.

Стефановић је похвалио све инструкторе, припаднике јединица Војске Србије за увежбаност и обученост и захвалио се свима онима који су се одлучили за добровољно служење војног рока, посебно полазницима мартовске и јунске генерације, који су пре мање од три недеље почели са специјалистичком обуком.

–Импресивно је да сте за тако кратко време успели да стекнете овакве вештине, посебно имајући у виду да се први пут сусрећете са неким од ових оруђа. Захвалио бих вам се што сте се одлучили за добровољно служење војног рока, јер је то патриотски чин који пуно значи нашој Војсци и Србији. Уколико се определите да се прикључите јединицама Војске Србије и постанете професионални војници, биће нам част да имамо такве људе у нашим редовима , рекао је Стефановић и додао:

– Током представљања програма обуке видела се увежбаност и прецизност на терену. Надамо се да ћете се брзо прикључити јединицама као старешине. Честитао бих ЦО КоВ која се труди да полазницима на што бољи и квалитетниј начин пренесе знање. Наша земља напредује и економски јача, имаћемо још бољу опрему и наоружање и боље плате за војнике. Радићемо на томе да сваки припадник Министарства одбране и Војске Србије осети да држава брине о њему и да је поносна на њега, нагласио је министар Стефановић.

Осим министра одбране, приказу обуке специјалности пешадије, артиљерије, оклопних јединица, инжињерије, извиђача и војних полицајаца у кругу касарне „Генерал Павле Јуришић Штурм“ у Пожаревцу, присуствовали су о заменик команданта Команде за обуку бригадни генерал Никола Дејановић и командант ЦО КоВ потпуковник Душко Јовић.

У знак захвалности за подршку коју пружа надлежно министарство Центру за обуку копнене војске, потпуковник Душко Јовић је министру Небојши Стефановићу уручио плакету.

Током ове посете Стефановић је обишао и Спомен собу ЦО КоВ у којој је изложена славна војничка историја Браничевског округа.

 

Текст и фото: Сајт Министарства одбране