ПОЖАРЕВАЦ ПРВИ ПО ОДЗИВУ РЕЗЕРВИСТА

Министар одбране Александар Вулин, у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића и команданта Команде за обуку генерал – потпуковника Ђокице Петровића, обишао је обуку војника јунске класе на добровољном служењу војног рока у Касарни „Генерал Павле Јуришић Штурм“ у Пожаревцу.

Како је том приликом истакао министар, Војска Србије се наоружава и опрема, добија најсавременија средства и по томе без сумње може да се мери са сваком армијом у нашем окружењу.

-Oно што је неопходно поред средстава, јесте свакако и обука. Неопходно је да наш активни састав буде изузетно добро обучен, али наравно да радимо и више него до сада на активирању резервног састава, на обуци наших резервиста и обнављању свега што су знали, али и усвајању нових вештина. Када модернизујете војску ви морате да обучите активни састав, али и резерву. Ове године смо предвидели да у значајно већем проценту имамо више позива за резервисте и са задовољством могу да кажем да се изузетно и одазивају, нагласио је Вулин.

Иначе, Пожаревац је на првом месту у читавој Србији по одзиву резервиста, јер више од 80 одсто оних који се позову да се јаве војсци, одмах и испуне своју дужност.

-Одбрана земље је не само законска дужност, него је и морална, и никада ниједним актом ни Скупштине ни Владе није укинута. Свако од нас има обавезу да, у складу са својим могућностима и оним што му се одреди, брани своју земљу. Војска Србије напредује, интензивно се наоружава, али Војска Србије ради и више него до сада на својој обуци и ту морамо да будемо у рангу било које светске армије. Такође, активно радимо на побољшању положаја припадника Војске Србије. Повећане су плате и дневнице, веома брзо очекујемо да ћемо почети са циклусом стамбене изградње за припаднике структура безбедности, водимо рачуна и имамо велико разумевање и од локалних самоуправа да се омогући да наша деца у вртићима имају приоритет и да брачни другови имају приоритет да се запосле када дођу у нову средину. Цела Србија води рачуна о својој војсци и ја сам веома поносан због тога, закључио је Александар Вулин.

                                                                            Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content