Министарка привреде у Влади Србије Анђелка Атанасковић са сарадницима посетила је Пожаревац и разговарала са  градоначелником Сашом Павловићем о привредним активностима у граду.  Атанасковић је истакла да се разговарало о припремама пројекта и пројектне документације са којом ће се већ у јануару конкурисати за средства.

– Договорили смо се и око ствари које се тичу малих и средњих предузећа. Електронским путем у сваком тренутку знаћемо ко је од привредника из општина конкурисао за наша средства, рекла је Атанасковић додавши да је Министарство привреде расположено да помогне свим привредницима.

Министарка Атанасковић је након састанка коме је присуствовао и  начелник Градске управе Лазар Станојевић, посетила пожаревачку фирму за производњу обуће „Милами“ и разговарала са директором Бојаном Мишићем. „Милами“ користи средства подстицаја Министарства привреде за куповину машина и опреме.

-Фирма има проблеме који се тичу сировина и капацитета, али ми је драго што сам чула да је купљен део плаца у слободној зони због проширења посла. Пружиће им се могућност да користе средства подстицаја Министарства привреде јер држава подстиче свако улагање и запошљавање нових радника, рекла је Атанасковић.

Градоначелник Павловић је истакао да су на састанку разматране даље могућности сарадње Пожареваца са Министарством привреде.

– Договорили смо нове активности и упознали се са будућим финансирањем. Рачунамо на конкурсе Министарства привреде. Постоје занимљиви јавни позиви који се тичу унапређења привредног амбијента, изградње линијске инфраструктуре за индустријску зону. Такође, презентовано је све оно што смо урадили у Северном блоку наше индустријске зоне и активности које смо спровели, на пример куповина 14 хектара земљишта, што заједно са републичким земљиштем износи 35 хектара. Било је разговора и око формирања слободне зоне, рекао је Павловић и додао:

-Радују нас кретања на подручју Северног блока где имамо низ  малих привредника који су купили земљиште и планирају да шире своју производњу. Међу њима је и фирма „Милами“ која је купила 60 ари. Драго нам је што су то све домаћи привредници, са територије Града Пожаревца.

Састанак са привредницима Браничевског округа одржан је и у Смедереву.

 

И.Р.

 

 

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content