Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић боравила је у Великом Градишту и са председником Општине Драганом Милићем обишла реконструисане деонице регионалног пута Рам – Тополовник, као и локалног пута од Сребрног језера до села Затоње. Вредност ових инвестиција је 215 милиона динара.

Како је Михајловић изјавила, у овом крају ће се у наредном периоду радити брза саобраћајница Пожаревац – Велико Градиште. Такође, подсетила је да је до сада, у реконструкцију пруга уложено шест милијарди динара, док ће за аеродром Велико Градиште бити издвојено око два милиона евра.

-Одржали смо обећање и реконструисали 22 километра регионалног и локалног пута. Развијена инфраструктура пружа бољи и квалитетнији живот својим грађанима. Нема развоја уколико нема путева и остале инфраструктуре, рекла је између осталог потпредседница Владе Србије.

Председник Општине Велико Градиште Драган Милић напоменуо је да су ова два реконструисана пута од великог значаја, јер ће допринети даљем развоју туризма и повезати источну Србију са Банатом.

-Уређени путни правци пример су добре праксе, а осим што су важни за даљи развој туризма, битни су и у области пољопривреде, обзиром на повезивање са Банатом, истакао је Милић.

 

Извор: Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре 

Share.

Comments are closed.

Skip to content