Међународно такмичење соло певача „Лазар Јовановић” одржано последњих дана јануара у београдској Задужбини „Илије М. Коларца“, донело је значајан успех двема ученицама Средње музичке школе „Стеван Мокрањац“ Пожаревац. Наиме, на једном од  најзначајнијих оперских такмичења у овом делу Европе намењеном младим уметницима спремним да започну своју професионалну каријеру, Јелена Јевтић ученица првог разреда ( II такмичарска  категорија) и Кристина Милосављевић ученица четвртог разреда ( I такмичарска  категорија) освојиле су друге награде.

Наше талентоване суграђанке наступиле су уз клавирску сарадњу проферора Војислава Перућице, док су у  жирију Такмичења била поједина велика имена музичке сцене и педагогије попут  Сање Ерцег Врекало (Хрватска), Јерице Рудолф (Словенија) ,Катарине Симоновић Иванковић (Србија)…

 – И Јелена и Кристина су веома талентоване и вредне ученице одличног успеха, награђиване не само у матичној школи већ и на бројним такмичењима соло певања у земљи. Кристина је матуранткиња, која вредно ради за пријемни испит у Бечу, а Јелена ванредно напредује у певању и могу да кажем да је обема ово значајан пут ка великим циљевима и даљем школовању, истакла је по додели награда њихова професорка Марта Благојевић у чијој класи похађају соло певање.

В.Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content