2018-05-02T11:56:59+02:00 2. маја, 2018. 11:56 |

МЛАДИ БОРАЦ памти Саву милиционера

ПОЛА ВЕКА  ОФС „ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ“

Фудбалски клуб у Мајиловцу основан је 1937 године, а формирали су га напредни омладинци и мештани. За време Другог светског рата активности није било. По ослобођењу, већ 1945.наставља се са активностима и афирмацијом клуба. Један од главних иницијатора за рад клуба био је Сава милиционер, тада је у селу постојала милицијска станица (погранична милиција).Клуб је најпре понео име села, а на Оснивачкој скупштини 1947. године добија име „Млади борац“ како се и данас зове.


У првој генерацији послератног, озбиљнијег играња фудбала, међу најбољим билису: Селимир Младеновић „Корњача“, Војислав Дамњановић, Селимир Стевић „Селе Ћора“, Драги Недељковић „Бобек“ и Радиша Станисављевић „Шоша.“

У селу је формирано и Спортско друштво„Млади борац“ (1976) које је поред фудбалског клуба имало и одбојкашку, шаховску и стрељачку секцију. „Млади борац“ је својевремено успешно наступао у Подсавезним ранговима такмичења и достојно на спортском плану репрезентовао Општину Велико Градиште. Освојен је и Општински куп (1978).У недостатку играчког кадра, али и материјалних средстава, клуб се сада тамичи у Општинско јлиги Велико Градиште.

Најуспешнији фудбалер поникао у клубу је Радиша Максић  „Раца“. Играо је у Трговачком, а касније и ФК ВГСК. Најуспешнију генерацију овог клуба предводили су: Зоран Станисављевић, Драги Томић „Доца“, Мића Згоња, Бисер, Тула, Божица, Љубе, Домин, Бобек, Зока Попић и Ћоса поштар.

Клуб одржава вишегодишње пријатељство са ФК Слогом из Дрмна.

На крају јесени (2017/18) „Млади борац“ у Општинској лиги ОФС Велико Градиште заузима 10.место на табели.

За афирмацију и заслуге на пропагирању фудбала, ОФС Велико Градиште је доделио захвалнице појединцима из Мајиловца. Добитници су: Радиша Максић „Раца“ (постхумно), Зоран Станисављевић „Шоша“, Љубиша Андрејић „Бисер“, Добрица Дамњановић „Доца“, Слободан Недељковић „Бобек“, Дејан Пајић „Паче“, Драгиша Пајић, Бобан Николић „Ћира“, Драги Недељковић „Тита“, Драгослав Томић „Драги“ и Драги Гиша.

Р.Сандић