Градски стадион. Гледалаца: 150. Судија: Драган Николић (Пожаревац). Стрелци: Јањушевић у 87. минуту

 „МЛАДИ РАДНИК 1926“: Стоисављевић, Старчевић, Ивљанин, Панић, Гардић, Јањушевић, Мартиновић, Тасић, Н. Ђорђевић, Лука и Станић. Играли су још: Недељковић, Соколовић, И. Ђорђевић, Остојић, Л. Ђорђевић, Коларевић и Стојимировић.

  „ДИНАМО 1945“: Богуновић, Милинковић, Б. Марковић, Ахчин, Блажић, Илић, Чучак, Д. Марковић, Милосављевић, Петровић и Милојашевић. Играли су још: Стевовић, Јанкулов, М. Марковић, Јањић, Тркуља, Мојсиловић, Стојановски, Станковић и Вучинић.

Тропска врућина није спутала играче оба тима да се својски залажу, јер је била у питању „генералка“ за Младог радника 1926, члана Српске лиге „Запад“ и Динама из Панчева, члана Српске лиге „Војводина“. Домаћи су у првом делу сусрета имали већу иницијативу, а капитен Предраг Лука је по десној страни био неухватљив.

 У наставку уследио је обостарно јак темпо. Одбране су добро обављале свој посао. Голмани су били на висини задатка, па су мреже дуго остале нетакнуте. Сви играчи су добили шансу да играју. Ипак, у 87. Минуту, Јањушевић је прихватио једну дубинску лопту, истрчао у брзом спринту неких тридесет метара и лако савладао голмана гостију тако да ова пријатељска генерална провера на Вашаришту, која је завршена минималном победом Пожаревљана. То није могло да задовољи тренере Горана Мрђу (Динамо 1945) и Небојшу Максимовића (Млади радник 1926) јер су испробали све играчке потенцијале.

 Текст и фото: Р. Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content