Завршен је зимски одмор за играче пожаревачког српсколигаша Младог радника 1926.  Шеф струке Жарко Јовановић  jе извршиo прозивку и кренo са радом.

-Почели смо у среду на популарном Вашаришту. Радимо на терену стадиона, хиподрому и великом балону, који се налази између отвореног олимпијског базена и источне трибине. Прва фаза припрема биће обављена у Пожаревцу, а од 12. фебруара иде се десет дана на заједничке припреме у топлије крајеве, каже Јовановић.

До одласка на заједничке припреме заказана су два пријатељска сусрета.

-Утакмице провере играћемо са члановима Српске лиге „Београд“ 2. фебруара са  ТЕК „Слога“ из Великих Црљена у Лазаревцу и 10. фебруара са Радничким у Обреновцу.

 Тренер Јовановић је преузео Пожаревљане после четвртог кола када је споразумно раскинут уговор са Зденком Муфом због слабог резултатског учинка.

 -Ма то је било као на филму. Водио сам у четвртом колу екипу Мокре Горе баш против Младог радника. Победили смо домаћина на Вашаришту и одмах ме је спортски директор Војислав Бојатовић контактирао, па је уследио брз договор. Ситуација није била сјајна, али обзиром шта сам затекао, направили смо мали помак. Тај утисак је покварен у задњем колу када нас је код куће победио Пролетер Михајловац са 2:1.

 „Млади радник је у доњем делу табеле, има исти број бодова као и РСК из Раброва (17), а само четири бода више од екипа на зачељу: Мачве 1929 из Богатића, аранђеловачке Шумадије и Мокре Горе из Зубиног које имају по 13 бодова.

 -Чека нас тешко пролеће.Уз жесток рад и праву победничку клупску атмосферу  верујем у боље дане. Председник Сенад Марић и спортски директор Војислав Бојатовић створили су све услове да остваримо пробој у средину табеле и да трасирамо пут стабилног српсколигаша, то је наша обавеза јер Пожаревац воли фудбал и свој „Млади радник“, каже  Јовановић.

                                                                                         Текст и фото: Р.Сандић 

Share.

Comments are closed.

Skip to content