2021-01-30T10:25:04+01:00 30. јануара, 2021. 10:25 |

Млади радник 1926: Тренира се свакодневно

Половичан успех остварио је пожаревачки српсколигаш Млади радник 1926 минуле јесени освојивши девето место и 26 бодова. Да су уписане још две победе, клуб са Вашаришта био би у квартету водећих. Тренер Жарко Јовановић пред собом има нову, доста компликовану ситуацију. У овом зимском прелазном року клуб је, поред капитена и најбољег играча Предрага Луке, напустило још седам фудбалера.

-Припреме за пролећни наставак почеле су 18. јануара и оне ће се комплетно обавити у Пожаревцу. Радићемо на хиподрому, у хали и и великом балону. Свакако да је највећи проблем недостатак помоћних терена, па ћемо бити приморани да контролне утакмице играмо ван Пожаревца. Заказали смо седам сусрета провере, углавном са српсколигашким клубовима, две утакмице играћемо са зонашима, а могуће су и друге утакмице, што све зависи од временских услова, каже Јовановић.

Млади радник 1926 играће са Радничким (Обреновац), ТЕК Слогом, Бродарцем, Сремчицом, Телеоптиком, Радничким (Ковин), Звиждом (Кучево) и Слогом 33 (Петровац на Млави). 

-Неочекивано смо остали без капитена Луке, и тешко ћемо надоместити његов одлазак.Такође, клуб су напустили: Јањушевић, Диздаревић, Младеновић, Петковић, Пујкиловић, Жиловић и Ивошевић. Могуће је да још неко оде, али сасвим је сигурно да ће бити доста принова. Морамо да се добро појачамо јер нас чека тешко и неизвесно пролеће, а нама је циљ да се одржимо у првој половини табеле, каже Јовановић.

Прозивку и први тренинг Жарко Јовановић је обавио  у свлачионици на Градском стадиону, а после је у балону одржан и први тренинг.

                                                                                                                             Текст и фото: Р. Сандић