2019-09-25T09:48:46+02:00 25. септембра, 2019. 09:48 |

„Млади радник 1926“: За висок пласман и пуне трибине

         Покренуо се пожаревачки српсколигаш „Млади радник 1926“ откако је кормило преузео нови тренер Жарко Јовановић. Са гостовања у Горњем Милановцу донет је бод. На Вашаришту освојена сва три у комшијском дербију са Рабровцима. Уследио је минимални пораз у Убу против Јединства (1:0). Из три сусрета укњижена су четири бода, а пре његовог доласка из четири утакмице само бод.

       -Тешко је било против Такова водити екипу са којом сам одржао свега три тренинга. После само четири дана од те утакмице уследио је још тежи сусрет са комшијама из Раброва. Успели смо да остваримо помак у резултатскм смислу. Победа против РСК-а је прва у до сада одиграних шест кола. Борба је била жестока. Од првог до задњег минута није се стало. Могу само да честитам играчима обеју екипа на залагању. Публика је уживала у добром фудбалу, зато нам је ова прва победа веома драга, каже Јовановић.

      Лига је дуга има времена да се исправи пропуштено.

     -Требаће нам времена да урадимо праве ствари. Екипи недостаје уиграност, али има мотива и атмосфера је сјајна. Верујем да ћемо из кола у коло бити све успешнији. У мом граду Убу поражени смо са 1:0. Следе нам сусрети пуни неизвесности. После Лознице, идемо код Мачве, потом дочекујемо Слогу из Пожеге и гостујемо у Краљеву. Након те серије морамо  још шест сусрета да пребродимо и заузмемо што бољи пласман за миран зимски сан.

      Солидна игра на Убу наговештава да ће из кола у коло Млади радник“ бити све бољи.

       -Без обзира на минималан пораз нисмо се обрукали. Сви моји познаници и пријатељи из Уба уживали су у квалитетном фудбалу. Идемо даље. Морамо још више да подигнемо борбени елан сваког појединца као и екипе у целини. „Млади радник“ је институција и само победе доносе нове радости, а самим тим и навијачи ће све више хрлити на Вашариште. Добре игре, висок пласман, пуне трибине, то је главни фудбалски задатак  клуба који предсгтавља Пожаревац на фудбалској сцени Србије, каже Јовановић.

                                                                                                            Текст и фото: Р.Сандић