2020-12-13T09:30:19+01:00 13. децембра, 2020. 09:30 |

Млади радник се спрема за Монпеље: Капитен се опоравио

Против Ниша у првенственом сусрету „Млади радник“ изгубио је на свом терену код куће резултатом од 2:3. Иако је провео време на клупи, капитен и најбољи поентер Младог радника, интернационалац Младен Бојовић који је дошао из Нице, није улазио у игру.


-Добро је што сам паузирао и нисам одиграо меч. То ми је донело бољитак у смислу опоравка од повреде, јер нисам морао да играм повређен. Био сам присутан на клупи као резерва и као капитен, да уједно дајем подстрек својим саиграчима. Ова пауза је добродошла за читаву екипу, иако се ради жестоко јер је пред нама учешће на турниру ЦЕВ у Монпељеу, каже Бојовић.

Повреда је санирана и капитен се вратио у тим спреман за нове мечеве.
-Повреда листа на одразној нози је захтевала мировање и терапију. Морао сам мало да се чувам. Сада је све у реду. Почео сам са скоковима и смечевима. Добро је уз нормално неопходну масажу.

Предстоји пут у француски град Монпеље.
-У Монпеље идемо са жељом да се лавовски боримо и достојно репрезентујемо пожаревачки спорт. Уколико прођемо у финале, победом над екипом домаћина, онда нас највероватније чека сусрет са Нишлијама. Они су фаворити у мечу против енглеске екипе. Тада би то било велико српско финале у Монпељеу. Био би то веома леп меч, а победник би донео велику радост српској одбојци.

Тренира се свакодневно, играли сте пријатељски сусрет са крагујевачким Радничким.

-Одиграли смо пријатељску утакмицу са крагујевачким Радничким, јер нису угожени вирусом. Следи нам „чишћење“ заосталих сусрета из првог дела шампионата са Црвеном звездом и Војводином Семе, који су били одложени због присуства корона вируса у њиховим редовима. Код нас вируса нема, сви смо здрави. Чувамо се, тренирамо, све ради сопственог здравља и одбојкашког славља. Мислим на Монпеље и велику шансу која је пред нама да на европској сцени „Млади радник“ заблиста пуним сјајем, закључио је Бојовић.

Текст и фото: Раде Сандић