2020-12-01T21:36:45+01:00 2. децембра, 2020. 07:45 |

Млади радник жестоко ради

Нема више неизвесности у вези наступа Младог радника на интернационалној сцени у оквиру Купа ЦЕВ. 

Бугарски клуб „Нефтохимник“ из Бургаса одустао је од такмичења у Купу ЦЕВ за наредну годину због болести десеторице играча од корона вируса.

-Оба меча са бугарским Нефтохимником регистрована су службеним резултатом у нашу корист, јер су одустали због корона вируса. Пауза у нашем првенству нам је добродошла како бисмо се што боље припремили за турнир у Француској. Након позива домаћина, Монпељеа, потврђено је учешће Младог радника, каже тренер пожаревачких одбојкаша Ивица Јевтић.

Одбојкашки клуб „Млади радник“ обезбедио је учешће у осмини финала. С обзиром на то да је ЦЕВ саопштио да је дошло до промене система такмичења, у осмини финала и полуфиналу играће се само по један меч. Четири турнира организоваће се по градовима – у Москви (Русија), Монпељеу (Француска), Пазарџику (Бугарска) и Лас Палмасу (Шпанија).

-Победник у нашој групи пласираће се у наредну рунду такмичења. Улогу фаворита препуштам домаћину који у свом саставу има пар репрезентативаца Француске. Наравно, идемо да се надигравамо и боримо, игра се само један меч. У једној одбојкашкој утакмици одлуке, све је могуће. 

У групи 2 (Монпеље, Француска) играће Ниш и „Млади радник“ из Пожаревца. Одбојкашки клуб „Ниш“ ће у осмини финала играти са Полонијом из Енглеске, а „Млади радник“ са домаћим Монпељеом. 

Уколико све буде у реду, ОК „Млади радник“ у Монпеље путује 14. децембра. До тада, чета тренера Јевтића свакоднево ће тренирати и одиграти пар пријатељских утакмица провере.

-Најбитније је здравље читаве екипе. Сви играчи и стручни штаб по тестирању су негативни на корона вирус, орни за наступ на европској сцени у Монпељеу, закључује Јевтић.

Текст и фото: Р. Сандић