2017-09-08T10:37:59+02:00 8. септембра, 2017. 10:35 |

МОЈА ОПШТИНА ПЕТРОВАЦ НА МЛАВИ

Petrovac - Otvaranje manifestacije MED IZVOR ZDRAVLJA ДРУШТВО ПЧЕЛАРА „МЛАВА“: Мед, извор здравља

             У Петровцу на Млави одржана је манифестација „Мед извор здравља“. Пчелари са Браничевског округа и из  Србије су се окупили на Градском тргу где су показали своје производе и представили лековита својства овог јединственог природног и храниљивог медикамента, корисног подједанко за здраве и оболеле.

Petrovac - Nastup malisana vrtica Galeb               Манифестацију је организовало Друштво пчелара „Млава“ из Петровца које је припремајућу скуп реновирало свој простор у оквиру Градске управе. Просторије су реновиране властитим средствима Друштва.

             Петровац на Млави и Друштво пчелара „Млава“ били су домаћини одржавања Скупштине Савеза пчеларских организација Србије (СПОС). 

 


        НАРОДНА БИБЛИОТЕКА „ЂУРА ЈАКШИЋ“:  „Сунце, књига и ја“

                                      

                     Народна библиотека ,,Ђура Јакшић“ организовала је и ове године фото конкурс ,,Сунце, књига и ја“. Тема овогодишњег конкурса била је одмор уз књигу виђен кроз објектив читалаца – чланова библиотеке у Петровцу на Млави.

Изложбу пристиглих фотографија отворила је директорка библиотеке Јадранка Грбиновић. Жири у саставу: Милица Илић, Ксенија Илић и Милош Благојевић одабрали су три најбоље фотографије. Најлепшу фотографију послала је Ивана Страиновић, друго место је добила фотографија Милице Милетић и на трећем месту је фотографија Хелене Илић. Специјална награда додељена је Ивани Перић. Изложба ће бити отворена у Народној библиотеци „Ђура Јакшић“.