Сваког месеца бесплатни прегледи

У Општој болници у Петровцу на Млави од 17. септембра када је организована прва акција бесплатних прегледа за грађане, једном месечно убудуће, врата ове здравствене институције за те прегледе, биће отворена од 8 до 16 часова.

             Осим мерања притиска, нивоа шећера у крви и ЕКГ, по потреби пацијенти ће бити упућивани на даље прегледе лекарима специјалистима. Бесплатнe прегледе јаданпут месечно у петровачкој болници моћи ће да користи сви грађани било да имају здарвствену књижицу или не.

             Организацијом бесплатних прегледа петровачка болница се укључила у акцију коју води Министарство здравља Републике Србије „Контрола здравља“. Првој акцији организованој 17. септембра присуствовао је председник Општине Петровац Душко Нединић са сарадницима.                


Тренинг са темом аутентичног активизма

 Одред извиђача „Млава“ у партнерству са Удружењем грађана „Фабрика“ и Дирекцијом са омладину и спорт Општине Петровац на Млави, а у сарадњи са Групом „Хајде да…“ из Београда и уз финансијску подршку Међународног центра „Улоф Палме“, реализовао је тродневни тренинг на тему аутентичног активизма за организације из Општине Петровац на Млави.

             Учесници су кроз низ различитих радионица учили на које се све начине могу креирати промене у локалној заједници, шта је аутентични активизам и колико може допринети развоју локалне заједнице. Тренинг je  организован у периоду од 15. до 17. септембра.


                  Делегација Географског факултета посетила Петровац             

Општину Петровац на Млави је ових дана  посетила делегација Географског факултета и Института друштвених наука из Београда предвођена проф. Даницом Шантић. Разлог за посету био је истраживачки рад на тему – миграција и повратак становништва са привременог рада у иностранству. Студенти су посетили  Шетоње и Рановац и поклонила књиге ОШ „Јован Шербановић“ у Рановцу.

     


                                

 Ново возила за Полицијску станицу

Министарство унутрашњих послова Републике Србије  набавило је 710 нових возила која су распоређена  полицијским управама на територији целе Србије.  Браничевском Округу и Полицијскоj управи Пожаревац припало је 20 возила од којих је  Полицијска станица у Петровцу на Млави  добила два. Ради се о возилима марке Шкода Рапид.


                     Отворена изложба „Петровачки рок бендови 1966-2016“

           У холу Средње школе „Младост“ у Петровцу отворена је изложба фотографија „Петровачки рок бендови 1966-2016“. На изложби је приказано 120 фотографија различитих формата на којима је представљен 51 петровачки бенд и више од 100 музичара и њихових пријатеља рокера. Изложбу је у сарадњи са Средњом школом „Младост“, Завичајним музејом из Петровца на Млави и уз помоћ бројних сарадника попут Саше Симића и Драгана Жике Панића организовало УГ „Фабрика“. Изложба је отворена наредних месец дана.


 

Share.

Comments are closed.

Skip to content