IMG_1377       Јавна расправа о Нацрту ЛАП-а

      Општинско веће Петровца на Млави је усвојило Предлог локалног антикорупцијског плана. Нацрт ЛАП-а је израдила посебна радна група коју је образовала Скупштина општине. Нацрт је 3. августа објављен на сајту Општине Петровац. Примедбе и сугестије на текст ЛАП-а, грађани, физичка и правна лица, могу лично или преко e/mail давати до 18. августа што је утврђени рок за јавну расправу.

             По одлуци Владе, обавеза је свих локалних самоуправа у Србији да израде и усвоје локалне антикорупцијске планове којима се омогућава јачање превентивних антикорупцијских механизама на нивоу самоуправа што је део испуњења преговарачког Поглавља 23 за процес приступања Европској унији.

 


 

Одржана „Јаријада“

             У селу пчелара, Каменову у Општини Петровац на Млави, одржана је манифестација чији је назив „Јаријада“. Наравно, реч је о такмичењу у печењу јарића на ражњу, а учеснике којих је било 20, није омела ни летња јара и 36 степени у хладу.

             Победу је однела екипа „Рудар“ чији је капитен Слађан Богосављевић, друго место заузео је тим „Крља и Љуба“, а трећепласиран је тим ресторана „Сељачки опанак“ из Каменова. Да би се „лепили прсти“ јаре на ражњу треба пећи око 4 сата уз ручно окретање што је пропозиција овог такмичења.

             Организатор „Јаријаде“ је Месна заједница Каменово у сарадњи са Сашом Милановићем, а одржава се у оквиру манифестације „Дани спорта и културе.

Share.

Comments are closed.

Skip to content