МX „Ватрени” су почели са уређењем мото крос стазе „Буковик“ за предстојећу трку Националног шампионата Србије „Награда Пожаревца 2024″, која је у оквиру Мото савеза Србије.

Стаза је продужена за 170 метара и прилагођена европским нормама такмичења, тако да је сада њена дужина 1.700 метара и одговара свим безбедносним и техничким нормама потребним за одржавање европских такмичења.

Мото крос стазу је дорадио француски професионалац Бруно Лосито, који је урадио више од сто стаза у Европи и Америци. Сви склопови и кривине су прерађени и пролагођени светским нормама у мото крос спорту. МX „Ватрени” су ове радове реализовали искључиво из сопствених средстава.

Предстојећа трка је 5. и 6. октобра и овом приликом „Ватрени” позивају све суграђане и љубитеље мото спорта да им се придруже у што већем броју и дају им подршку.

МX „Ватрени” ће се потрудити, као прошлогодишњи екипни шампиони Србије, да ове године, као и у претходне три тркачке сезоне, буду на висини задатка и оправдају репутацију добрих домаћина.

                                                            Милица Боркановић

Share.
Leave A Reply

Skip to content