2019-09-21T09:14:44+02:00 21. септембра, 2019. 09:14 |

МРК „Пожаревац“: Ангажован нов тренер

После испадања из Супер лиге Србије, по завршетку сезоне 2017/18. са тренером Мирославом Урошевићем из Смедерева, МРК „Пожаревац“ обрео се у нижем рангу, у Супер „Б“ лиги, група „Север – Центар“.

Реч је о једној од две лиге („Исток – запад“) са по 12 клубова. У сезони 2018/19. уместо експресног повратка у елиту, уследила је грчевита борба за опстанак. Јесењи  део одрадио је као тренер Игор Шуловић из Панчева, па је замењен због слабих резултата у зимском прелазном року. Кормило је преузео Иван Лапчевић из Београда и уз велике муке успео да избори опстанак пожаревачком клубу.

За предстојећу сезону 2019/20. доведен је опет нови тренер. Екипу МРК „Пожаревац“ преузео је Крагујевчанин Горан Веселиновић, веома перспективан тренер. Примаран задатак новог шефа струке је да се избори што бољи пласман. Већ месец дана нови стручњак свакодневно ради са подмлађеним саставом у хали СЦ „Пожаревац“. На окупу је 16 играча, а за капитена је постављен пожаревачки ас Марко Вељковић. Минуле недеље почело се и са играњем утакмица провере. Одиграна су већ неколико сусрета.

У овој лиги играју: Лавови БП (Бачка Паланка), Јединство (Нови Бечеј), Морава (Велика Плана), Колубара (Лазаревац), Пожаревац, ивац 69, Мачва (Богатић), Црвенка, СЦ Вождовац 2012 (Београд), Смедерево, Југовић (Каћ) и Врбас Петрол.

Првенство креће данас а у првом колу МРК „Пожаревац“,  као домаћин дочекује екипу Црвенке.

Р.Сандић