2018-05-24T19:06:12+02:00 24. маја, 2018. 19:05 |

МУП Србије: Ухапшено 67 лица

У више одвојених акција припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са надлежним тужилаштвима, у циљу сузбијања општег криминала  ухапсили су 67 особа, против 129 су поднете кривичне пријаве у редовном поступку, док је још осам особа ухапшено по претходно расписаним потрагама.Одузето је укупно 83,1 килограм дроге, од чега је 82,8 килограма марихуане, око 28,6 грама хероина, 79,5 грама кокаина, 116,4 грама амфетамина, 179 комада таблета екстази.


Због поседовања наркотика ради њихове даље продаје ухапшено је 25 особа, док су против 58 лица поднете кривичне пријаве у редовном поступку. Такође, на територији Београда и Сомбора откривене су две лабораторије за узгој марихуане у вештачким условима.

Један од акцената у акцијама спроведеним на територијама свих 27 полицијских управа у Србији био је и на сузбијању продаје дроге у непосредној близини школа и школским двориштима.

Припадници МУП-а одузели су и 13 пушка, од чега две полуаутоматске, 10 пиштоља и 287 комада муниције различитог калибра, а због недозвољеног поседовања или ношења оружја ухапшено је и задржано осам особа, док су кривичне пријаве у редовном поступку поднете су против 13.

Ухапшенo је и 20 извршилаца кривичних дела из области имовинских деликата, док су у редовном поступку кривичне пријаве поднете против 42 особе. Сви они се сумњиче да су извршили укупно 235 кривичних дела из области имовинских деликата.

Осим кривичних дела из поменутих области, ухапшени су и осумњичени, који се терете да су извршили кривична дела тешка телесна повреда, угрожавање сигурности, недозвољене полне радње, полно узнемиравање, злостављање и мучење, недозвољен прелаз државне границе…


Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу, по налогу Основног јавног тужилаштва у овом граду, поднели су кривичну пријаву против двадесетдвогодишњакиње, осумњичене да је држала дрогу ради продаје на територији Кучева као и у близни једне основне школе.

Приликом претреса стана и других просторија у околини Кучева, власништво брата осумњичене који је на привременом раду у иностранству, пронађеноје 3,490 грама марихуане, за коју се сумња да је њена.

Против осумњичене је поднета кривична пријава, због постојања основа сумње да је извршила кривично дело неовлашћено држање опојних дрога.


Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу поднели су, по налогу Основног јавног тужилаштва у овом граду, кривичну пријаву у редовном поступку против шездесетпетогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Приликом претреса стана у ком осумњичени борави у околини Малог Црнића, пронађена су три пиштоља, ваздушна пушка, 44 комада пиштољске муниције, 16 комада војних пушчаних мметака, 37 комада маневарске муниције, три комада малокалибарског метка и паковање од девет комада барутног пуњења.