2020-06-10T11:09:32+02:00 10. јуна, 2020. 11:09 |

Музичка школа „Стеван Мокрањац“ cпремнa за упис

Музичка школа „Стеван Мокрањац“ институција је са традицијом дугом 70 година и данас представља праву окружну школу са централом у Пожаревцу и четири издвојена одељења у градовима браничевског округа која броји преко 800 ученика, са више од 110 запослених. 

 


У периоду ванредног стања изазваног вирусом „COVID 19“ које је довело до прекида редовне наставе, руководство и наставни кадар Школе трудили су се да активностима онлајн часова путем интернет апликација,  друштвених мрежа и других интернет помагала спроведу наставу и одрже њен квалитет. Вођени визијом да је будућност у иновацијама, многи наставници показали су висок степен солидарности и сналажљивости у раду на овај нов начин,  али  и у контактима са децом и родитељима, те су своје идеје и искуства несебично размењивали једни са другима. 

У „доба короне“ изродили су се различити пројекти који показују да у музици нема препрека. Композиције „Востани Сербие“ у извођењу дувачког ансамбла у аранжману професора Илије Рајковића, као и обрада песме „Моји су другови“ у интерпретацији ученика са одсека гитаре, у аранжману професора Бојана Стевића примери су посвећености  и марљивог рада ученика и наставника за време ванредног стања. Спотови ових композиција налазе се на школском Youtubе каналу и фејсбук страници као показатељи великог ентузијазма ученика који су наставили континуирани рад не обазирући се на потешкоће у прилагођавању настави на даљину. 

УСПЕСИ ЂАКА НА ТАКМИЧЕЊИМА

У овом периоду многи ученици успели су да остваре и одличне резултате на различитим такмичењима која су организована путем онлајн платформи:  Тара Николић, други  и Марија Стојковић,  трећи разред Средње музичке школе из класе Слађане Стојановић – прва награда на  Међународном такмичењу из теорије музике у Београду,  Анђела Павловић и Марија Стојковић  трећи  разред  Средње музичке школе у класи Јадранке Филиповић и Слађане Стојановић – прва награда на Међународном онлајн такмичењу из теоријских предмета УМБПС (хармонија и музички облици),  Миа Марковић, други разред  Основне музичке школе (соло певање) класа Љубица Миладиновић- трећа награда на Међународном музичком онлајн такмичењу у Дугом село (Хрватска) и Анђелина Павловић, четврти разред Основне музичке школе (клавир) у  класи Наташе Тодоровић – трећа награда на УЉУС онлајн такмичењу клавириста у Смедереву.

УПИС НОВИХ УЧЕНИКА

Музичка школа „Стеван Мокрањац“ спремна је за упис нових ученика основног и средњег образовања за школску 2020/2021.годину. Током јуна вршиће се провера способности за упис нових ученика у припремни и први разред основне школе. Након првог термина који је био у суботу 6. јуна, провера музичких способности обављаће се у просторијама школе у Пожаревцу и издвојеним одељењима у Костолцу, Малом Црнићу, Великом Градишту и Кучеву у суботу 20. јуна, као и суботу 27. јуна у времену од 9 до 12 часова. Пријаве се могу преузети на сајту школе www.mokranjac.rs и могу се доставити путем мејла на адресу школе office@mokranjac.rs или лично. 

Од 12. до 14. јуна у школи се организује пријемни испит за ученике средње школе на три одсека музички извођач, музички сарадник и дизајнер звука.  

В.Винкић