У Свечаној сали Школе за основно и средње музичко образовање „Стеван Мокрањац“ у суботу 26. јануара Свечаном академијом окончани су „Светосавски дани“ које су приредили професори и ученици ове успешне пожаревачке образовне институције. Подсећања ради, „Светосавски дани“ отпочели су два дана раније  „Гусларско-драмском вечери“ у сарадњи са Пољопривредном школом, а настављени Полугодишњим концертом Музичког забавишта, Полугодишњим концертима ученика као и Светосавским часом.

„Светосавска академија“ као круна овогодишњих „Светосавских дана“ отпочела је химном Светом Сави коју је извео хор Средње музичке школе под управом Милене Арсић и клавирском пратњом Илије Рајковића, а беседу о првом српском просветитељу говорио је школски вероучитељ, ђакон Томислав Пауновић.

                                                                                                       Марић и Петек

Уз велики број гостију, међу којима је била и Ана Миљанић, члан Градског већа, свечаности је присуствовао и Штефан Петек, директор Школе „Карол Пахор“ у Птују са којом пожаревачка Музичка школа „Стеван Мокрањац“ већ шеснаест година успешно сарађује. Била је ово прилика да Петек и директор Музичке школе „Стеван Мокрањац“ Зоран Марић размене пригодне дарове и обрате се гостима. У оквиру „Светосавске академије“ наставнику хармонике Јовици Стојановићу који је ове године стекао услов за пензију, а својим залагањем оставио траг и позитиван утицај на многе генерације ученика, председник Школског одбора Периша Станојевић уручио је поклон Школе.

                                                                       Јовица Стојановић и Периша Станојевић

Други део Академије улепшан је сјајним концертом ученика Музичке школе.

Текст и снимци: В.Винкић   

Share.

Comments are closed.

Skip to content