На Чачалици су данас млади учили о значају заштите, очувања и подизања свести и знања о вредностима шума  код младих. Радионица је одржана у организацији Покрета горана Србије, а у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде, Управом за шуме и Еколошким друштвом „Пријатељи Чачалице“.

Ученици шестог разреда из Пожаревца, Смедерева и Жагубице су, испред Еколошког дома у Спомен парку Чачалица, учили о значају очувања животне средине.

Новица Милојковић председник Покрета горана Србије истакао је да је намена ове радионице очување еколошке свести.

– Ђаци су упознати са акцијама и активностима које спроводи Покрет горана Србије. Надам се да ће ученици који су слушали предавање у будућности деловати  у својим школама, рекао је Милојковић додавши да ће најбољи учествовати на завршној горанској радионици у Београду која ће се одржати крајем октобра.

Председница Покрета горана „Чачалица“ Пожаревац  Душица Стојковић истакла је да је циљ едукативног скупа  да се млади упознају са значајем шума, подизањем ветрозаштитних појасева, расадничком производњом и врстама дрвећа које успевају на овом подручју, као и акцијама и активностима које организује Покрет горана Србије.

 

И.Р.

Share.

Comments are closed.

Skip to content