Саша Павловић

Проглашењем најбољег глумца и најбоље представе, у Виминацијуму је у недељу завршен други Виминацијум фест – „Митови стари и нови“. После одгледаних пет представа из Србије, Румуније, Хрватске и Словеније, стручни жири у саставу Дејан Мијач, Миодраг Табачки и Снежана Тришић одлучио је да „Златну фибулу“ понесе Мирјана Карановић за улогу у представи „М.И.Р.А.“ Битеф театра док је Награда „Виминацијум максимус“ додељена представи „Девојчица са жицама“ Словеначког народног гледалишта из Љубљане. Уместо Мирјане Карановић награду је преузела редитељка Јелена Богавац, док ће награда за најбољу представу бити додељена накнадно.

Мирјана Карановић

На затварању Фестивала говорио је Саша Павловић, заменик градоначелника:
 – Овај римски град и војни логор можда јесте једно време био заборављен и прекривен земљом и сећањима али му је увек било суђено да једнога дана изрони из ових ораница, као птица феникс. Мишљења сам да смо сви заједно помогли да се у ванвременском Виминацијуму започне нешто ново, једна лепа традиција која ће трајати исто толико као и ово место. Ово је прилика и да се захвалим нашим домаћинима из Археолошког парка на челу са др Миомиром Кораћем, који је поред многих користи произашлих из његовог рада, у својој бележници дописао и овај фестивал. Имамо посебно задовољство и што је фестивалу претходила идеја једног Пожаревљанина који се из свог града отиснуо у свет српског театра и тамо оставио и оставља дубок траг. Селектор Михајло Несторовић помогао је свом граду да још бржим корацима настави путем који смо зацртали, а то је да постанемо културни центар овог дела Србије, његовом заслугом на видели смо фантастична позоришна остварења из читавог окружења, истакао је Павловић.

Из награђене представе

На затварању су још говорили Михајло Несторовић, идејни творац „Виминацијум феста“ и др Миомир Кораћ, директор Археолошког парка „Виминацијум“

Share.

Comments are closed.

Skip to content