У организацији Шаховског савеза Браничевског округа и под покровитељством Града Пожаревца и Спортског савеза Града Пожаревца одржан је пролећни Феникс опен турнир у шаху.

Турнир су отворили Новица Арсић, председник ШСБО, Бобан Максимовић, председник Такмичарске комисије Шаховског савеза Србије, Александар Новаковић, члан УО Шаховског савеза Централне Србије и Златан Kостић, председник Спортског савеза Града Пожаревца.

 

У правом шаховском амбијенту учествовало је 49 шахиста из шест земаља, играло се 5 кола по швајцарском систему, а судио је интернационални судија Небојша Ђорђевић. Наградни фонд износио је 112.000 динара и награђено је првих пет такмичара. Прво место са свих пет победа надмоћно је освојио шеснаестогодишњи  Yurii Khodko из Русије. Други је био натурализовани Србин Serafim Olinyuk, док је треће место припало Александру  Милошевићу из Јагодине. Четврту позицију заузео је Брано Делић из Београда, узданица ШK „Мајданпек“, а пету талентовани Павле Ћирић.

Најбољи ветеран са преко 60 година је велемајстор Милко Попчев из Бугарске, најбољи кадети Лазар Давидов и Пожаревљанин Петар Заклан, а најбољи играч са територије Браничевског округа Александар Рајковић, члан Пожаревачког шаховског клуба. Њима су припале специјалне награде.

                                                                                                            Д.Динић

Share.
Leave A Reply

Skip to content