Градски базен у Пожаревцу званично се за купаче затвара ове среде, 31. августа. Засигурно да ова летња сезона није рекордна, обзиром да је у августу било доста кишовитих дана. Продато је 28.960 улазница, око 4.000 улаза било је уз лојалити и породичне картице, због чега се слободно може рећи да је овогодишња сезона Градског базена просечна, саопштио је на конференцији за медије директор пожаревачке Јавне установе „Спортски центар “ Томица Стојановић.

Томица Стојановић и Милош Јовић на конференцији за медије

Према његовим речима, током лета на базену је организован рекордан број музичких и спортских догађаја.

-Издвојио бих да је на Градском базену током летње сезоне одржана Школа пливања у организацији пожаревачког Пливачког клуба „Делфин 012“. Такође, током јула организован је и камп за непливаче и напредно пливање Академије талената Николе Рађена. Обуку је прошло око 280 малишана са територије града Пожаревца. У свим тим активностима прикључили су нам се и чланови Пливачког клуба „Tri swim“ који се бави пливањем на отвореним водама. Заједно са триатлон клубом, ПК „Tri swim“ ове године је организовао тренинге и за млађе категорије. Рекордну посету на Градском базену остварио је програм аквабик, истакао је Стојановић подсетивши да је ове године проширена плажа и да су постављени балдахини, што се показало као добар потез.

Реконструкција базена

-Град Пожаревац ускоро завршава пројекат изградње затвореног базена. Упоредо са тим, Спортски центар отпочео је са израдом пројекта реконструкције постојећег базена који би требало да буде саставни део пројекта изградње затвореног базена. Надам се да ћемо у наредном периоду успети бар да урадимо сређивање корита. О томе ћемо са челницима локалне самоуправе разговарати одмах по затварању спотске сезоне, рекао је директор ЈУ „Спортски центар“.

Стојановић је за 6. септембар, са почетком у 10 часова, најавио такмичење у школском пливању које ће се одржати на Градском базену у организацији Савеза за школски спорт. Истог дана, по завршетку пливачког такмичења уследиће 9. турнир у ватерполу „Бане Бос“ чиме ће званично бити затворена сезона за спортисте на води.

Share.

Comments are closed.

Skip to content