2018-02-15T22:59:10+01:00 15. фебруара, 2018. 21:25 |

НА КОНФЕРЕНЦИЈИ ГО СНС ПОЖАРЕВАЦ: О постигнутим резултатима и новим пројектима

У просторијама Градског одбора Српске напредне странке у Пожаревцу организована је конференција за медије на којој је председник Бане Спасовић представио јавности досадашње резултате рада локалне самоуправе, али и најавио нове пројекте од стратешког значаја за развој Града.

У наредном периоду радиће се истим интензитетом, а све, како је рекао, за добробит Града и свих грађана.

Спасовић је поручио свим незапосленим лицима да се одазову позиву турске компаније „Рингелсан“, која ће у наредном периоду запослити 300 радника у оквиру фабрике текстила. Осим „Рингелсана“, посао за 300 радника обезбедиће и „Стоп шоп“, који ће 5. марта организовати Сајам запошљавања. По његовим речима, отварања Ритејл парка и фабрике текстила од огромног су значаја за Град Пожаревац, који до сада није имао страних директних инвестиција.

Желим да кажем и то да су апсолутно нетачне приче да страни инвеститори који су великим залагањем локалне самоуправе дошли у град, у њему започињу посао и већ траже раднике, своје будуће запослене траже преко наше странке. Драго ми је што такве приче и оне који их намерно потурају на најбољи начин демантују сви они грађани који јавно говоре да су регуларно позвани са бироа на конкурс а притом нису ни наши чланови ни симпатизери. Понављам, у питању су озбиљне компаније које послују у неколико земаља и невероватно је и помислити да би своје раднике могли да бирају по било каквом другом кључу осим по њиховим квалификацијама и марљивости, нагласио је Спасовић.

Председник ГО СНС Пожаревац подсетио је јавност да је у претходних годину и по дана асфалтирано 20 километа путева, затим изведени су радови на уређењу хиподрома, Љубичева, школа, вртића, на ширењу топлификационе мреже… У овој години Град очекује више од две милијарде динара инвестиција од стране Канцеларије за јавна улагања у комплетну реконструкцију Дома здравља, Градске болнице и Основне школе „Доситеј Обрадовић“, до којих је дошао захваљујући одличној сарадњи са Владом Републике Србије. Из буџета финансираће се уређење путних праваца, од којих су најзначајнији сређивање Синђелићеве улице, Хајдук Вељкове… Уследиће и обнова Хиподрома и Љубичева, такође у сарадњи са Владом Србије и кабинетом председника Александра Вучића.

На конференцији за медије, Спасовић се осврнуо и на новоизабрано руководство у Костолцу. Он се захвалио грађанима на подршци, пруженој коалицији окупљеној око СНС током локалних избора у Градској општини.

Опширније у наредном броју недељника „Реч народа“, у уторак, 20. фебруара.