Награде на конкурсу „Најлепше двориште 2022“, коју годинама уназад реализују Јавно – комунално предузеће „Комуналне службе“ Пожаревац и Новинско издавачко привредно друштво  „Реч народа”, отишле су у Костолац, Десине и Пожаревац. Уручење је приређено данас, у градском здању.

Награђени са организаторима конкурса

Прво место припало је Ружици Живковић из Костолца, друга је Сузана Танасковић из Десина, а трећа породица Кекић из Пожаревца.

Похвалнице су припале Славици Конрад из Костолца, Драгани Живковић из Пожаревца и Општини Жабари.

Награде су уручили председник Скупштине Града Пожаревца Предраг Мијатовић, директор ЈКП „Комуналне службе“ Пожаревац Марко Марјановић и директорка НИПД „Реч народа“ а.д. Пожаревац Андријана Максимовић.

Ове године се акцији придружио и Расадник „Лебанац“ из Лучице, у име којег је Драган Стаменковић награђенима поклонио расаде цвећа.

Нагарде за Живковић, Танасковић и Кекић

Стручну комисију чиниле су инж. пејзажне архитектуре и хортикултуре Драгана Ивошевић, дугогодишња професорка стручних предмета у пензији, Милица Митић, професорка стручних предмета у Пољопривредној школи у Пожаревцу и Драгана Чепкеновић, дипл. мастер инж хортикултуре, шеф градилишта у фирми „Биодекор“ доо – Зеленило Пожаревац.

ОБРАЗЛОЖЕЊЕ КОМИСИЈЕ

Првонаграђено двориште Ружице Живковић из Kостолца:

„Зелена оаза у Kостолцу, обогаћена цветним врстама живих боја, брижно негованим травњаком, живом оградом, расцветалим жардињерама и висећим саксијама. Зелени фон од густог, редовно одржаваног травњака и густе живе ограде од уредно орезаних туја, уоквирује и истиче овај весели колорит.“

 

 

Другонаграђено двориште Сузане Танасковић из Десина (општина Велико Градиште) чине:

“Топијарне форме четинара, са обиљем цветних и лисно декоративних врста. Летњиковац као оаза мира у уређеном врту.“

 

 

Породица Kекић из Пожаревца завредела је треће место двориштем у којем је

„Посебан акценат на ружама, у комбинацији са видно одржаваним травњаком.“

 

Три похвалнице уручене су за

Двориште Општине Жабари

„И ако ово двориште не припада територији пожаревачке општине, комисија је решила да га награди специјалном похвалом јер је пример како треба да изгледају површине испред установа. Зеленом површином доминира разноликост боја и облика: украсна жива ограда од црвеног бербериса, уредно орезана топијарна форма четинара, сезонско цвеће живих боја уоквирено травњаком и јасним линијама поплочаних стаза. Монотонију вештачких материјала, стаза и фасада украшавају жардињере са цветним врстама висећих форми и јаких боја.“

Двориште Славице Конрад из Костолца

„Брижљиво негован травњак обогаћен разноврсним украсним шибљем и дрвећем, уз добро уклопљене цветне врсте.“

Уређење дворишта Драгане Живковић из Пожаревца

„Изобиље цветно и лисно декоративних врста.“

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content