2018-12-20T08:44:43+01:00 20. децембра, 2018. 08:44 |

НА КОПУ „ДРМНО“: Спремни и за додатне напоре

На Површинском копу „Дрмно“ чине се напори да се повећа погонска спремност машина. Према речима Драгослава Славковића, директора ПК „Дрмно“, биће ово један од тежих зимских периода за запослене на Kопу „Дрмно“.

Улажемо максималне напоре да сложене и технички захтевне кварове отклањамо и стварамо услове за њихов улазак у производни процес. Упоредо радимо и на техничко-технолошким захватима у смислу најповољнијег распоређивања рударских машина у овом тренутку, како бисмо обезбедили довољне количине угља током зимског периода, каже Славковић.

             Према његовим речима, тренутне експлоатационе резерве откривеног угља износе око 2,5 милиона тона, што омогућава стабилну и континуирану производњу током наступајућег зимског периода.

− На машинама које раде у склопу угљеног система, немамо проблема, а и ако се појаве, решавамо их у ходу. Сви ми на Копу „Дрмно“, а посебно запослени који су директно везани за производњу и одржавање машина, као и за производни процес у целини, морамо да будемо спремни да уложимо и додатне напоре да се зимски период преброди на начин који се од нас очекује,  истиче Славковић.

                                                                                                                                                                                 Р.Н.